Обещаващо начало

Локомотив (Русе) – Локомотив (Сталин) 3:1

на 21 март в Русе се проведе срещата от Североизточната „Б“ група между отборите на Локомотив (Русе) и Локомотив (Сталин, дн. Варна – б.р.). Падналият през нощта сняг размекна още повече разкаляния терен, което предвещаваше една тежка игра за състезателите. Силният вятър и снегът не попречиха на повече от 600 души да наблюдават интересната игра между русенски и сталинци (варненци – б.р.).

Първите минути преминаха във взаимни проучвания. Сталинци провеждаха игра с дълги прехвърляния и на няколко пъти застрашиха вратата на Локомотив (Русе). В 18-ата минута Локомотив (Сталин) откри резултата, който до края на първото полувреме остана непроменен – 1:0.

През второто полувреме домакините организираха чести нападения и спечелиха териториално надмощие. При редица опасни положения сталинци се принудиха често да вадят топката в тъч, да проявяват и грубости.

В 64-ата минута топката бе изпратена неспасяемо с глава във вратата на сталинци. Резултатът бе изравнен. Започнаха серийни нападения в полето на сталинци. Разкаляният терен не бе пречка за домакините, които в 87-ата минута покачиха на 2:1, а една минута преди завършването на мача младият Проданов увеличи резултата на 3:1 за своя отбор.

С тази ценна победа на съименника си от Сталин, Локомотив (Русе) показа добра спойка между отделните линии, отлична издържливост, на която се дължи постоянното темпо до края на играта, здрава морално-волева подготовка. Показаното от състезателите на Локомотив (Русе)

в тази среща е обещаващо. Нека се надяваме, че тази ценна победа не ще бъде случайно явление от страна на Локомотив (Русе).

Съдията Табаков от Коларовград (дн. Шумен – б.р.) се справи успешно със задачата си.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар