Окръжен финал за Купата на Съветската армия

Бенковски (Бяла) – Локомотив (Русе) 2:1 (0:0)

Финалната среща се състоя на 31 януари на игрище „Локомотив“ пред няколкостотин зрители. Победи отборът-гост – Бенковски (Бяла). Крайният резултат – 2:1 (0:0) за беленските футболисти отговаря напълно на това, което отборите показаха на терена. Представител на Окръжната футболна секция Л. Мутафов връчи на победителите Окръжната купа на Съветската армия.

Трябва да кажем обаче, че развоя на играта показа не само незадоволителната тактико-техническа подготовка на отборите, особено на домакините, но и сериозни слабости в държанието на някои състезатели. Слабото представяне на локомотивци може до известна степен да се извини с това, че отборът не е имал възможност да води по-продължителна системна тренировъчна работа в тоя период. Но моралната неустойчивост?… Спортистът е длъжен да бъде носител на положителни морално-волеви качества и да съблюдава изискванията на социалистическия спортен морал по всяко време на сезона, независимо дали е в добра форма или не, дали печели или губи.

Локомотивци неведнъж са ни задоволявали с играта си. Впрочем, и в неделния мач те започнаха добре. Нулевият резултат през първите 45 минути бе постигнат при тяхно надмощие. И ако все пак домакините напуснаха терена победени, причината е единствено в дезорганизацията на отбора след първия гол (реализиран 11-метров наказателен удар от Хвърчилков – „Бенковски“ в 53-ата минута). Вторият гол, който Игн. Младенов (Б-8) отбеляза 3-4 минути по-късно, направи действията на локомотивци още по-неразчетени, почти хаотични, а в лицето на Хр. Крачунов, Хр. Русев и други – безотговорни! Не е случайност фактът, че почетния гол за „Локомотив“ отбеляза в 85-ата минута тъкмо тоя, който като че ли единствен успя да запази самообладание – Анг. Йосифов (№ 11)


Любен Гинев

 

Напишете първия коментар

Напиши коментар