Отнемат хотела на последния президент на ФК Локомотив (Русе)

Хотелски комплекс с басейн и рибарник в село Писанец е обявен за публична продажба. Недвижимият имот е собственост на Мариана Пенева Танова и на общинския съветник от Русе и бивш президент на вече несъществуващия русенски ФК „Локомотив“ Орлин Василев Танов, съобщава сайтът ТОП Новини.

Частният съдебен изпълнител Венцислав Маринов е обявил за продажба комплекса, известен като „Роял Палас“, от днешния 27 януари до 27 февруари в съдебна зала на Русенския районен съд. Причината са учредени върху него ипотеки в полза на банка ДСК, които са в размер на 300 000 лв. за хотелския комплекс с басейн, представляващ масивна четириетажна сграда, и 50 000 лв. за рибарника, ведно с построените рибарска къщичка и склад. Първоначалната цена е 904 749 лв.

Орлин Танов, който е управител на обявения за продан хотел „Роял Палас“, кара втори мандат като общински съветник в Русе. Два пъти подред Танов е избиран с гласовете предимно на хора от най-бедните квартали на града. Първия път се яви на избори като водач на листата на Народняшка земеделска партия, а в момента е представител на коалиционния партньор на БСП – ЗНС „Александър Стамболийски“.

Танов беше последният президент на ФК Локомотив (Русе). През юли 2002 г. той и ортакът му Венцислав Ангелов – Чикагото опитаха да продадат клуба за $70 000, според публикации в пресата. След като купувачите се отказаха, Танов и Ангелов закриха „железничарския“ тим и разпуснаха футболистите.

В началото 2006 г. Орлин Танов изненадващо бе назначен за спортно-технически директор на ФК Дунав (Русе). Това се случи по времето, когато клубът се управляваше от Георги Пейчев, а за спонсор беше обявен един от собствениците на „Приста Ойл“ Пламен Бобоков. По-късно същата година Танов бе освободен от поста си.

През лятото на 2010 г. по сигнал на граждани до Регионалната екоинспекция в Русе природозащитници от фондация „Четири лапи“ конфискуваха малко мече от същия имот, който днес е обявен за продан от съдия-изпълнител. Животното е гледано при крайно неподходящи условия в пристройка на хотел „Роял Палас“ без достъп до пряка слънчева светлина, течаща вода и нормални условия за физиологични нужди, установиха тогава екозащитниците.

Куриозното в случая бе, че по това време Орлин Танов беше член на постоянната комисия по екология в Общинския съвет в Русе. Той е член на същата комисия и към днешната дата. Според Закона за биологичното разнообразие отглеждането и притежанието на кафява мечка е категорично забранено на територията на Република България. Тези бозайници за защитен от закона вид. В началото на март 2011 г. преписката за извършеното закононарушение беше предадена на прокуратурата.

Хотел "Роял Палас"
Хотел „Роял Палас“ в Писанец ще бъде продаден от съдия-изпълнител, заради дългове на семейство Танови към Банка ДСК.

Мнения

Напиши коментар