Парашкевов и Дочев върнати „на пожар“ в Локо (Русе)

Отстранените от отбора на Локомотив (Русе) преди гостуването на „Рилци“ в Добрич опитни футболисти Живко Парашкевов и Симеон Дочев са били върнати обратно, научи Lokomotiv1930.com. Това стана ясно от публикувани в новата официална фейсбук страница на клуба снимки от снощната тренировка на „железничарите“.

На една от снимките двамата футболисти позират със своите съотборници. Както вече писахме, капитанът Парашкевов и халфът Дочев бяха скандално отстранени от представителния тим на Локо (Русе) в края на миналата седмица и не пътуваха за Добрич. Там отборът бе разгромен с 2:7 от местния „Рилци“.

На двамата им беше поставен от ръководството странният ултиматум да избират между участието си в европейските клубни турнири по минифутбол с ФК „Мечките“ или мачовете с „железничарите“ в Североизточната Трета лига.

По същото време пък други двама от футболистите на Локо (Русе) – бранителят Ивайло Иванов и атакуващият халф Преслав Петков, си стегнаха багажа, пожелаха успех на съотборниците си и напуснаха клуба.

Тези събития предизвикаха гневна реакция на част от феновете на отбора и принудиха екипът на сайта Lokomotiv1930.com да мине в опозиция на ръководството на клуба.

Видимо изненадано от получилата се обществена реакция и в опит да тушира създалото се напрежение, ръководството на ФК „Локомотив“ привикало Парашкевов и Дочев на разговор. От свои източници научихме, че председателят на Управителния съвет Явор Кирилов е казал на всеослушание, че не е бил запознат и е останал изненадан, че двамата футболисти са били отстранени от отбора. И съответно се е разпоредил незабавно те да бъдат върнати в състава на първия тим.

Така и не става ясно, кой в клуба е взел и одобрил скандалното решение и дали наистина Кирилов не е знаел.

Засега изглежда, че Свилен Касабов остава старши треньор на отбора, въпреки че оставката му беше поискана от фенове на „железничарите“ заради слабото представяне и позорните загуби, които тимът претърпя напоследък. За всеобщ срам Локомотив (Русе) бе докаран до положението на „спори“ с „Кубрат“ за последното място в класирането на Североизточната Трета лига.

Междувременно Касабов бе глобен със 100 лева от Дисциплинарната комисия при Зоналния съвет на БФС заради недостойното си поведение на резервната скамейка на „Локомотив“ по време на мача срещу „Рилци“ в Добрич.

Напишете първия коментар

Напиши коментар