Повод за размисъл, въпреки победата

Локомотив (Русе) – Червено знаме (Нови пазар) 1:0

Русенските любители на футбола с право очакваха, че борбеният отбор на „Локомотив“ лесно ще се справи с отбора на гостите, който е на едно от последните места в групата. Играта, обаче, която показаха локомотивци разочарова.

През цялото първо полувреме тя бе водена без устрем и нерв, с малко удари в гола. С изключение на Василев, останалите състезатели на „Локомотив“ не можаха да намерят място за пробив и отбраната на „Червено знаме“ умело се справяше с всяко нападение. Създадените две-три положения за отбелязване на гол не бяха използвани. Първото полувреме завърши без резултат.

Второто полувреме също се характеризира с вяла игра. И сега Василев от „Локомотив“ с успех изпълняваше тактическата задача да подхранва нападението на своя отбор, но за съжаление нито една негова топка не бе оползотворена. Локомотивци играха с висока топка, несигурна отбрана, слабо нападение.

Червенознаменци играха лошо през първото полувреме. През второто полувреме обаче, те станаха равностоен противник на „Локомотив“, затегнаха защитата си, активизираха нападението си, като започнаха да играят с далечни прехвърляния. Особено дейни бяха дестният им краен нападател Туфекчи и дясната свръзка Минчев. Добра игра дадоха и вратарят и десния краен защитник на „Червено знаме“.

Единственият гол в състезанието бе отбелязан от Стефанов („Локомотив“) в 78-ата минута. До края на състезанието и двата отбора пропуснаха някои възможности за реализиране на гол.

Ръководството на съдията Константинов от Сталин (дн. Варна – б.р.) бе улеснено от коректната игра и на двата отбора.

От това състезание локомотивци трябва да си направят сериозни изводи. Полученият резултат на собствен терен е равен на загуба. Показаното в тази среща далеч не отговаря на възможностите, които трябва да има отбор, който е включен в „Б“ групата.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар