Подписан е договорът за концесия на стадион „Локомотив“

Тази сутрин ще бъде подписан договорът за отдаване на стадион „Локомотив” на концесия на „АРИСТОН-С“ ООД. Документът ще бъде подписан от кмета Божидар Йотов и Борис Синабов – управител на фирмата.

11.59 ч. Управителят на шивашката фирма „Аристон-С“ Борис Синабов, синът му – Николай Синабов и кметът Божидар Йотов подписаха днес по обед концесионният договор за стадион „Локомотив“. Така за срок от 15 години фирмата се задължава да инвестира 250 000 лв. в комплекса, който се състои от основно и помощно игрище, 1 сграда. За първите 5 години фирмата е готова да вложи 146 000 лева. Концесионната такса е в размер на 2 000 лева годишно, като ще се актуализира с коефициент според инфлацията. 3 000 лева е първоначалната такса.

Средствата ще бъдат използвани за да се възстанови сградата, да се сложи изкуствено покритие на помощното игрище за ползване през зимата, охрана и др. Б. Синабов обеща теренът да е достъпен за русенци, желаещи да практикуват футбол, НО при определен ред и време.

Кметът Б. Йотов изрази задоволство от това, че съоръжението ще се използва. Той обеща общината да помага на концесионера и да го контролира.

ФК „Аристон“ е създаден през 2004 година. Има близо 120 състезатели / деца и юноши/. Амбициите на отбора са да влезе във „В“ група. Н. Синабов сподели, че се надява на добра „симбиоза“ с ФК „Дунав“ особено по линия на детско – юношеските школи.

Напишете първия коментар

Напиши коментар