Под очакванията

Локомотив (Русе) – ДНА (Коларовград) 0:1

На 25 април на стадион „Локомотив“ се проведе футболната среща между Локомотив (Русе) и ДНА (Коларовград, дн. Шумен – б.р.) за първенството на Североизточната „Б“ група. Срещата предизвика много голям интерес, тъй като и двата отбора са на челните места и тя бе решаваща за временното водачество в групата.

Многобройните посетители на мача, обаче, останаха разочаровани – очакванията да победи „Локомотив“ не се сбъднаха. Отборът на „Локомотив“ се представи слабо – липсваше връзка между отделните линии. Подаванията им бяха неточни. В някои състезатели пролича много слаба техника. Чести явления бяха пропуските. Състезателите бързаха да се освободят от топката без да влагат някаква замисъл – събираха се по двама-трима на едно място. Нападателите сбиваха играта само в средата, без да я разгърнат на широк фронт, липсваха удари във вратата. Крайната отбрана бе много несигурна, правеше чести пропуски, които не можаха да се използват от противниковите нападатели, иначе поражението на „Локомотив“ щеше да бъде още по-голямо.

Състезателите на ДНА играха с голяма воля за победа. Макар и останали с 10 души още в началото на играта, те спечелиха борбата за първа топка, успяха да се свързват и често да застрашават вратата на „Локомотив“. По-добрата част на отбора на ДНА бе отбраната, където особено изпъкнаха вратарят и централния защитник.

Играта започна с бързо темпо. Локомотивци наложиха известно надмощие, но нападателите им играха разпокъсано. В 7-ата минута, при едно недоразумение между централния защитник и вратаря на „Локомотив“, център нападателят на ДНА остана сам и би на празна врата, обаче високо.

В 14-ата минута съдията пресилено отстрани централния нападател (№ 9) на ДНА. Макар и останали с 10 души, състезателите на ДНА спечелиха надмощие, играха резултатно, с воля за спечелване на победата. Локомотивци бяха с вятъра, те имаха и числено превъзходство, но не можаха да използват тези предимства. Често явление в играта на „Локомотив“ бе спирането, пропуските и събирането в центъра, липсата на удари във вратата.

Полувремето завърши при нулев резултат.

Второто полувреме започна с нападение на „Локомотив“, но състезателите му продължаваха да играят погрешно. Те свързваха добре, но пред вратата се губеха. Играха в средата и нападенията им се спираха от добрата отбрана на ДНА. Състезателите на ДНА се ориентираха към дълги подавания, техните нападатели оставаха непокрити. В 78-ата минута ДНА откри резултата. Локомотивци започнаха да полагат всички усилия, за да изравнят, но поради липса на удари във вратата, това не им се отдаде. Отборът на ДНА заслужено спечели с 1:0.

Ръководството на съдията Габровски бе авторитетно.


Христо Миланов, треньор на Спартак (Русе)

Напишете първия коментар

Напиши коментар