Предвижда се ремонт на залата по борба в комплекс „Локомотив“

Министерство на младежта и спорта ще ремонтира залата по борба в Русе. Ако общинските съветници одобрят предложението на кмета на Общината, спортен комплекс „Локомотив” и обслужващите помещения към него ще бъдат цялостно обновени. Целта е да се създадат по-добри условия за подготовка на всички деца и младежи, които искат да тренират борба.

В момента спортната зала е в лошо състояние. Покривът е частично ремонтиран, но част от тавана и стените са повредени и силно замърсени от стари течове. Пред сградата липсва водоплътен тротоар и при дъжда водата навлизат в основите, а влагата пълзи по външните мазилки. Дървеното дюшеме е амортизирано от многогодишната му експлоатация, износено е, с неравности, а заради течовете – на места и изгнило.

В залата за вдигане на тежести подът е с неподходяща и износена спортна настилка. Дограмата е стара и деформирана. Баните, тоалетните и съблекалните не отговарят на санитарно-хигиенните изисквания. Стаите за треньорите и коридорите са със замърсени стени и тавани.

Предвижда се вътрешен ремонт на стените и таваните – шпакловане и боядисване, подмяна на прозорците с ПВЦ. Ще се обновят дървеното дюшеме в спортната зала, подовата настилка на коридорите и стаите на треньори, фаянсовите облицовки в баните и тоалетните. Пред сградата ще бъде направен водоплътен тротоар, ще се монтира и нова мълниезащитна инсталация.

За ремонта и обновяването на залата по борба и обслужващите помещения е изготвена Количествено стойностна сметка за необходимите строително-ремонтни работи. Стойността й е 149 757,60лв лева без ДДС.

Напишете първия коментар

Напиши коментар