ПРЕДИ МАЧА: Светкавица – Локомотив (Русе)

Светкавица (Търговище) и Локомотив (Русе) ще премерят сили в един от най-интригуващите двубои от VIIия кръг. Мачът им на стадион „Димитър Бурков“ започва от 17:00 часа в съботния ден на 23 септември.

И двата тима са традиционни съперници по футболните терени в годините назад. Сегашното им положение на отбори в Трета лига не подхожда на историята на този сблъсък, но такива са обстоятелствата към днешна дата. И „мълниите“, „железничарите“ стартираха добре в настоящия сезон, като русенци са трети в класирането с актив от 10 точки, а домакините от Търговище са пети с 8 точки.

Новините от Локо (Русе): След трудната победа над Ботев (Нови пазар) в предния кръг, чиято цена бе излизането на отбора на трето място в таблицата, сега „железничарите“ ще трябва да се докажат и срещу „Светкавица“. Русенци по нищо не отстъпват на своя противник и с малко повече късмет могат да се поздравят с успех на стадион „Димитър Бурков“. Наставникът Ивайло Кирилов няма особени кадрови проблеми с окомплектоването на групата за мача. Остава му да надъха максимално „червено-черните“ за гостуването в Търговище.

Новините от Светкавица: „Мълниите“ стартираха успешно сезона под ръководството на новия си старши треньор Деян Кирилов. Отборът им е изграден предимно от местни футболисти, като в състава са включени и доста юноши на клуба. През лятото в тима пристигнаха бившите играчи на Локомотив (Русе) Радомир Хараланов и Динко Дерменджиев – факт, който придава допълнителна интрига в предстоящия мач. „Светкавица“ не преследва високи цели в първенството, освен по-добра игра и по-предно класиране спрямо 8-ото място през миналия сезон. Засега всичко върви по план.

Статистиката: Сблъсъкът Светкавица – Локомотив (Русе) има дълга история. Двата тима са се срещали досега 37 пъти. Най-много са мачовете им в „Б“ група – 26. Балансът е 7 победи за русенци, 6 равни мача и 13 успеха за „мълниите“, при голова разлика 36:26 за тима от Търговище. На ниво „В“ група/Трета лига „мълниите“ и „железничарите“ имат четири двубоя. Тук балансът е изравнен – една победа на „Локо“ срещу един успех за „Светкавица“ и два равни резултата, които се получиха през миналия сезон – 0:0 в Русе и 1:1 в Търговище. Головата разлика в полза на „червено-черните“ – 5:3.

Последният мач между двата тима в Търговище: Равенство 1:1 в среща от Североизточната трета лига, играна на 11 март т.г.

Последният мач на Светкавица: Загуба с 0:1 като гост на Добруджа 1919 (Добрич) в среща от Североизточната трета лига, играна на 16 септември.

Последният мач на Локо (Русе): Победа с 2:1 като домакин на Ботев (Нови пазар), в среща от Североизточната трета лига, играна на 17 септември.

Стадион: “Димитър Бурков“ в Търговище – намира се на 106 км от Русе.

Времето в часа на мача: Ще бъде предимно облачно с температура на въздуха около 20 градуса.

Съдийски назначения и делегат на БФС: Бригада от Варна ще ръководи двубоя Светкавица (Търговище) – Локомотив (Русе). Главен съдия ще бъде Михаил Михайлов, с помощници – Христо Хаджийски и Живко Петров. Четвърти съдия ще бъде Димитър Михайлов. За делегат на БФС на мача е назначен Велико Трифонов.

Медийно покритие на мача: Lokomotiv1930.com ще следи развитието на резултата с подробности чрез своята фейсбук страница. Вижте статусите ни по време на мача.

Напишете първия коментар

Напиши коментар