Пролетният дял на първенството в Трета лига започва

Зоналният съвет на БФС във Варна обяви датите и часовете на мачовете от пролетния дял на първенството в Североизточната трета лига. От първата фаза на шампионата остава да се изиграят осем кръга.

В три от тях Локомотив (Русе) няма да участва. Още на старта пролетния дял, който започва този уикенд, „железничарите“ почиват по програма и поради това е насрочена контролна среща за събота, 25 февруари, от 13:00 ч. Съперник ще бъде румънският Дунаря (Гюргево). В XXIV-ия кръг Локо (Русе) също ще почива по програма.

На 5 март пък „червено-черните“ ще запишат служебна победа с 3:0 срещу ФК Спартак (Варна). „Соколите“ не се явиха на отложения им мач от есента като домакини на „Кубрат 2007“. Срещата бе насрочена за миналата неделя, 19 февруари. Съдиите и кубратчани пристигнаха на варненския стадион „Локомотив“ само за да констатират, че домакините не са там и мач няма да има. Това бе и второ неявяване на ФК Спартак (Варна) за мач от първенството в Трета лига. Според правилника, те ще бъдат извадени от групата и на противниците им по програма до края на сезона ще бъдат присъждани служебни победи. Очаква се официалното решение на Зоналния съвет на БФС по случая.

От оповестената програма става ясно, че Локомотив (Русе) ще изиграе първия си пролетен мач на 11 март като гост на Светкавица Търговище. Програмата предвижда две домакинства в Русе – на 19 март срещу „Суворово 1“ и на 9 април срещу „Хитрино“. Ето и всички мачове:

  • 5 март: ЛОКОМОТИВ (Русе) – ФК Спартак (Варна) 3:0 сл. /очаква се решение за изваждането на варненци от лигата, поради неявяване на мачове/.
  • 11 март, събота, 15:00 ч: Светкавица Търговище – ЛОКОМОТИВ (Русе)
  • 19 март, неделя, 15:00 ч: ЛОКОМОТИВ (Русе) – Суворово 1
  • 24 март, петък, 15:00 ч: Черноморец (Балчик) – ЛОКОМОТИВ (Русе)
  • 9 април, неделя, 16:00 ч: ЛОКОМОТИВ (Русе) – Хитрино
  • 12 април, сряда, 16:00 ч: Септември ’98 (Тервел) – ЛОКОМОТИВ (Русе)

След изиграването на мачовете от редовния сезон отборите ще бъдат разделени според класирането им на „Първа седмица“ и „Втора четворка“ за плейофната фаза на шампионата в Североизточната трета лига.

При попадане сред първите седем, „железничарите“, които в момента са осми във временното класиране с актив от 19 точки, ще изиграят още шест мача срещу най-силните отбори в лигата. Активът на отборите от редовния сезон ще бъде пренесен във втората фаза на първенството и към него ще бъдат прибавени точките от плейофите, за да се оформи крайното класиране.

След изваждането на Интер (Добрич) и ФК Спартак (Варна) от Североизточната трета лига други изпадащи отбори няма да има. Последните четири тима в класирането към края на първата фаза на шампионата ще оформят „Втора четворка“ и ще изиграят още три мача, за да определят крайното класиране от 8-о до 11-о място.

Програмата за плейофите ще бъде изготвена при пълен жребий след края на редовния сезон в средата на април.

Напишете първия коментар

Напиши коментар