Промяна стопира ремонт на четири спортни обекта в Русе

Промяна в наредба на министерството на физическото възпитание и спорт ще наложи преработка и ново внасяне на няколко проекта за ремонт на спортни обекти в Русенско.

Това сигнализираха русенските депутати от партия ГЕРБ. Според тях, преработването и новото внасяне на документите в министерството ще отнеме поне още няколко месеца, което е безсмислено и ненужно ще забави обновяването на спортната база в града, която е в плачевно състояние.

Вече няколко месеца се очаква решение за това дали ще бъде получено финансиране за обектите, като във всеки от тях освен спортните клубове, участие има и Община Русе. Единият от тях е за ремонт на залата по борба към спортен комплекс „Локомотив”. Той е на стойност близо 200 000 лева. За 800 000 лева пък е проекта за изграждане на загряваща лекоатлетическа писта в района на спортен комплекс „Ялта” който трябва за завърши като обновяването на Градския стадион където амбицията е да посрещаме европейско лекоатлетическо първенство за младежи. Третият проект е за ремонт на сграда за подготовка и почивка на състезателите и метални халета за лодки в Гребна база в с. Николово на стойност над 350 000 лева, а четвъртият, който беше готов преди около месец е за ремонт на залата по художествена гимнастика в която тренират децата на клуб „Акро”.

Информацията е Ruse-News.com

Напишете първия коментар

Напиши коментар