Първенството на Трета лига стартира на 14 август

Българският футболен съюз съобщи, че първенствата на третото ниво в родния футбол за сезон 2016/17 ще стартират на 14 август. Във връзка с промените от този сезон ще бъде сменено името на първенството, като традиционните „В“ групи вече ще се казват Трета лига, запазвайки досегашното си териториално деление.

Жребият за програмата и техническата конференция за новия сезон в Североизточната трета лига ще се проведат на 5 август в Зоналния съвет на БФС във Варна. Сред съперниците на Локо (Русе) в новото първенство на североизток личат имената на тимове като Спартак (Варна), Добруджа (Добрич), Доростол (Силистра), Светкавица (Търговище), Шумен, Черноморец (Балчик), Калиакра (Каварна) и др.

От БФС признават, че изпитват сериозни затруднения с попълването на Североизточната трета лига. В момента текат сондажи и преговори с потенциални участници през новия сезон. Както е известно, миналогодишният шампион Черноморец (Балчик) се отказа от участие в „Б“ група/Втора лига. Окончателният състав на Североизточната трета лига ще бъде ясен към началото на август преди тегленето на жребия за новия сезон.

Напишете първия коментар

Напиши коментар