Първият зимен мач

Локомотив (Русе) – ВМС (Сталин) 0:2

На 6 февруари на игрище „Локомотив“ се проведе първата контролна среща на отбора на русенските транспортни работници, който игра срещу ВМС (Сталин, дн. Варна – б.р).

Интересът към тази първа зимна среща за тази година бе голям. На игрището се стекоха на 2 000 любители на най-популярната спортна игра.

Отборът на ВМС /Военно-морски сили – б.р./, който е член на групата на майсторите, се представи добре. Неговите състезатели показаха ценни качества на издържливост, техника и бързина. Много добри, отличаващи се с характерна бързина, бяха двамата крайни нападатели на ВМС, които при всичките си слизания към вратата на домакините, създаваха опасни положения и объркване в отбраната на домакините.

Срещу отбора на гостите „Локомотив“ представи отбор с доста млади играчи. Локомотивци дадоха задоволителна игра, що се отнася до издържливостта на отделните играчи и до проведените устремни нападения. Но състезателите на приеха грешна тактика с водене на топката, а това при разкаляния терен забавяше нападенията. Липсата на удари във вратата на ВМС лиши домакините от възможността да изравнят резултата.

Гостите отбелязаха два гола още в първото полувреме. Вторият гол бе допуснат поради грешка на вратаря на „Локомотив“, който неправилно излезе много напред и остави вратата си свободна.

Въпреки много калният и тежък терен играчите и на двата отбора издържаха докрай, без умора, което е доказателство, че през зимния сезон полагат сериозни и постоянни грижи за своята подготовка.

Примерът на „Локомотив“ с провеждането на контролни срещи трябва да се подеме и от останалите ДСО в Русе – това ще бъде инициатива, която допринесе за подобряване на футбола в града ни.


Йордан Стойков, В. Касабов.

Напишете първия коментар

Напиши коментар