Русенско дерби за купата

Старши треньорът на Дунав Никола Христов призова за спокойствие преди днешния мач на неговия тим срещу Локо-Чикаго за Купата на България. Имам сигнали, че определени кръгове искат да негнетят обстановката. Дунав не иска война, а честен мач. Другото би било ненормално. Нека утре /б.р-днес/ от 15 часа на стадион „Локомотив“ да изиграем един истински двубой в името на футбола, защото нито ние, нито нашите съграждани ще спечелят купата на страната, каза Христов.

Той добави, че не ще разчита на контузения Румен Ангелов. От леки травми пък се оплаквали Пламен Мънев и Емил Иванов. Христов обясни, че ще заложи на титулярите си, защото нямало смисъл да ги държи извън терена заради очертаващата се нова пауза в първенството.

Ще хвърлим всички сили, за да изиграем достойно мача с Дунав и мисля, че можем да стигнем до победа, заяви пък старши треньорът на Локомотив-Чикаго Димитър Димитров – Кулеманс. Двубоят ще е за престиж, резултатът не е от голямо значение. По-важното е да зарадваме публиката с красива игра.

И Димитров призова към спокойствие трибуните на стадион Локомотив. Неговият тим щял да направи всичко възможно мачът да мине в рамките на феърплея. Трябва да избегнем скандалите от миналите подобни дербита, каза Кулеманс.

Мачът ще се ръководи от международния рефер Светлозар Маринов.

Напишете първия коментар

Напиши коментар