СКАНДАЛНО! АРИСТОН ПРИСВОИ ИСТОРИЯТА НА ЛОКОМОТИВ (Русе)

Съвсем неочаквано от най-новият клуб в Русе – Аристон, концесионер на стадион „Локомотив“, решиха да станат най-старият съществуващ отбор в града, присвоявайки си по най-нагъл и долен начин историята на ФК Локомотив (Русе), публикувана тук в този сайт.

При това публикуваното на новия им уеб сайт като история на ФК Аристон е направо смехотворно. Едва ли някои русенец би повярвал на небивалиците, които са „натворили“ хората от отбора на „шивачките“. И как може един „шивашки“ отбор да е наследник и правоприемник на „железничарски“ клуб. Пълна пародия. Освен това в смешната им емблема, вместо досегашната 2004 г. – вече се стои локомотивската 1930 г.

Стадион "Локомотив"
Първото нещо, което направиха новите „локомотивци“, когато взеха стадиона на концесия, бе да премахнат табелата над централния вход с надпис „ЛОКОМОТИВ“.

Целите им са ясни. Видя се за три години, че подкрепата на русенската футболна общественост за клуба им е нулева. Отборът им играе пред празни трибуни и на шефовете им става ясно, че футболът няма да им донесе желания имидж. Това е техният пореден опит да извлекат някакъв имидж на гърба на футбола. Но за сметка на Локомотив ли?

Ако от шивашката фирма искаха да напраят имидж покрай футбола имаше далеч по-смислено и интелигентно решение. И то е действително да възродят Локомотив като име – с историята му, червено-черните фланелки и клубната емблема. Покрепата от страна на футболната общественост нямаше да закъснее и за тях щеше да се говори с уважение и респект. Отборът щеше да бъде подкрепян реално от русенската публика, вместо да играе пред празни трибуни.

Естествено е, че нещата няма да бъдат оставени така. В момента ръководството на Аристон е помолено от наша страна да коригира по правдоподобен и достоверен начин това, което е публикувано в техния сайт като история на Аристон, основан през 2004 и нямащ абсолютно нищо общо с Локомотив и де факто и де юре.

Надяваме се, това да бъде направено скоро. В противен случай започваме мащабна обществена кампания срещу погазването на ценностите на любимия ни Локомотив Русе. Тази кампания естествено ще донесе неприятни негативи за тези, които с лека ръка посегнаха на святата история на русенските „железничари“, но от друга страна ще помогне правдата на възтържествува.

Един отбор може да има историята на Локомотив (Русе) – това е самият ФК Локомотив (Русе)!

Напишете първия коментар

Напиши коментар