Слаба игра на „Локомотив“, но победа

Локомотив (Русе) – ДНА (Силистра) 2:1

На 17 септември от 16:30 часа на стадион „Локомотив“ се проведе футболната среща между Локомотив (Русе) и ДНА (Силистра) за излъчване на окръжен първенец в турнира за Купата на Съветската армия.

След постигнатия резултат от доброто си представяне срещу Спартак (Сталин), очакваше се „Локомотив“ да победи и отбора на ДНА. Показаното, обаче, от отбора на „Локомотив“ в тази среща до известна степен разочарова зрителите, тъй като състезателите от всички линии бяха под своите възможности. Слабата им игра поотделно и малкото нападения към противниковата врата бяха без замисъл, като че ли всеки се стремеше да се освободи от топката.

Слабата игра на „Локомотив“ спомогна на ДНА, особено през първата половина на състезанието, да установи продължително време териториално надмощие, но изключително поради никаква стрелба във вратата не се стигна до откриването на резултата.

Към 30-ата минута на първото полувреме, при едно от малкото нападения на „Локомотив“, със силен удар Гешев прати топката през плонжа на вратаря във вратата на ДНА и поведе в резултата с 1:0. След този гол ДНА отново продължи натиска към вратата на „Локомотив“, но все поради небиене във вратата се пропуснаха редица положения.

Към края на първото полувреме „Локомотив“ спечели наказателен удар извън наказателното поле, който пак чрез Гешев, бе превърнат в гол.

През второто полувреме положението на играта не се промени. Едва в 60-ата минута една лична акция на нападател на ДНА донесе гол в полза на силистренци. До края на състезанието и двете страни се стремяха да увеличат резултата, но това не им се удаде. При резултат 2:1 за „Локомотив“ съдията Вачев даде края на състезанието.

В тази среща по-добрият на терена беше отбора на ДНА. Отборът разполага с добри нападатели, най-вече вътрешната тройка, но поради липса на удари във вратата на противника трябваше да напусне състезанието победен.

От своя страна „Локомотив“ разочарова публиката със слабата си игра. Такива прояви не би следвало да са присъщи на този отбор, който само преди няколко дни показа добър футбол.

Провеждането на срещите от турнира за Купата на Съветската армия задължава да се уреди подходяща украса на стадиона.

Втората среща между същите отбори ще се проведе на 23 септември в Силистра.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар