След продължения….

Спартак (Русе) – Локомотив (Русе) 3:2 (след прод.)

За Купата на Съветската армия се срещнаха футболните отбори на „Спартак“ и „Локомотив“. Въпреки падналия дъжд и затъмненото небе, няколкостотин любители на футбола се бяха стекли, за да наблюдават срещата.

Точно в 17 часа съдията Кирил Стойков дава началото на срещата. Локомотивци нападат първи и врязалият се Иван Дишлиев праща топката към вратата, но неточно. Още първите минути показват, че разкаляният терен не ще бъде пречка за една жива и амбициозна игра. От спартаковци особено активен днес е Василев. Той прави няколко пробиви, но ударите му са неточни. В 21-ата минута обаче, след като преодолява защитата на локомотивци, той стреля остро и отбелязва красив гол за своя отбор.

„Локомотив“ на свой ред обсажда вратата на „Спартак“, но отбраната се справя добре със задачата си. Двата отбора печелят последователно ъглови удари, които остават неизползвани.

В 43-ата минута локомотивци печелят наказателен удар. Ганчо Василев изпълнява отлично, като използва неточното пласиране на вратаря и топката се спира в мрежата.

Още в първите минути на второто полувреме локомотивци провеждат остро нападение и отбраната на „Спартак“ е принудена да вади в ъглов удар. Той обаче остава неоползотворен. В 56-ата минута, след като Бакърджиев („Локомотив“) пропусна да изчисти навреме топката, бързият Василев успя да отбележи втори гол за своя отбор. Това не смути локомотивци и те продължиха бързата си и остра игра.

При едно нападение, след като топката бе на няколко пъти избивана от отбраната на „Спартак“, тя попадна в Илиев и той успя да изравни. Това импулсира отбора на „Локомотив“. Той провежда няколко опасни нападения. При едно от тях Ганчо Василев остава сам пред вратаря, но шутира високо над напречната греда. Краят на мача дойде при резултат 2:2. Това наложи да се играят две продължения от по 15 минути.

Още в първото от тях обаче, Лешев („Спартак“) успя да постигне третия гол за отбора си. В последните минути на срещата локомотивци вложиха много старание за изравняване. Те обкръжиха вратата на „Спартак“, но не успяха да използват добре своето надмощие и резултатът 3:2 за отбора на „Спартак“ остана непроменен.

Съдията на срещата Стойков не задоволи. С недоброто си ръководство той ощетяваше и двата отбора и стана причина играта да се изнерви. Това състезание се оказа не по силите му.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар