Смесената двойка на Локо (Русе) се класира на финалите за Световната купа по акробатика

Елена Великова и Алекс Жеков затвърдиха отличното представяне на българските състезатели в днешния ден на Световната купа във Варна. Смесената ни двойка в състезанието по акробатика изигра впечатляващо съчетание в балансовата надпревара и с общ сбор от 54.900 точки се нареди на 5-то място в квалификациите. Това означава, че дебютантите на голямо състезание и каращи своя първи сезон при мъжете и жените български таланти ще участват в утрешния финал.

„Днес играхме по-добре от вчера и съм много доволна от представянето ни“, сподели Елена пред официалния сайт на световната купа, а Алекс допълни: „Честно казано имаше притеснение преди да излезем, но това не повлия отрицателно на изпълнението. Ние сме един прекрасен екип с прилично строг треньор (б.р. Мариян Габровски). Заедно играем от две години и нещата се получават.“

Сайтът на световната купа прави и кратка хронология на успехите на смесената двойка на Локо (Русе) дотук:

2011 година:  Дебютират на междунарония турнир за юноши старша възраст за купата на гр. Правец. Това е единственото състезание, в което допускат груба грешка и нямат добро класиране. Същата година участват в Европейското първенство за юноши и девойки във Варна и се класират на 4-то място в своята възраст – на косъм от завоюването на брозов медал.

2012 година:  Печелят бронзов медал в състезанието за юноши и девойки на Световното първенство в Лейк Буена Виста – САЩ. Пред тях са представителите на Великобритания и Русия. В края на годината участват в силния международен турнир в Сток он трент, Великобритания, и завовюват сребърен медал.

2014 година: На Световното първенство за юноши и девойки в Левалоа, Франция, са 6-ти при много силна конкуренция и въпреки здравословните проблеми, които преследват Елена Великова през цялата 2013 и 2014 година. Това класиране им дава квота за участие в първите в историята Европейски игри в Баку, Азербайджан, от 12-ти до 28-ми юни 2015 г.

2015 година:  През м.март представиха България на международния турнир по акробатика в  Баку, Азербайджан, и завоюваха три медала – злато в многобоя, сребро в темповата композиция и бронз на балансовата. Турнирът беше тест за Европейските игри през юни. В началото на м.април, по специална покана от организаторите, участваха в международен турнир за юноши и девойки в Италия и се класираха на 1-во място. Веднага след това, от 6-12 април, участваха в традиционния международен турнир в Алберсхаузен, Германия, и спечелиха купата. Поредното им предизвикателство предстои във Варна.

 

 

 

 

Напишете първия коментар

Напиши коментар