„Спартак“ и „Локомотив“ бяха равни

Спартак (Русе) – Локомотив (Русе) 0:0

За първенството на Североизточната „Б“ републиканска група на 18 април на стадион „Локомотив“ се проведе срещата между „Спартак“ и „Локомотив“ от Русе. Този интересен мач се очакваше от голям брой зрители, които бяха дошли, за да видят кой ще победи от двата русенски представители в тази група.

Съдията Данчев от Сталин (дн. Варна – б.р.) обяви началото на играта в 16:30 часа. И двата отбора се впуснаха в стремителни нападения. В първите 15 минути спартаковци проведоха успешни нападения с къси подавания и въпреки че играха срещу силния вятър, създадоха редица трудни положения пред вратата на „Локомотив“. Малко след това локомотивци отвърнаха с бързи слизания към вратата на „Спартак“, но безрезултатно. Към 20-ата минута на първото полувреме играта стана вяла, без замисъл и тактическа постройка за двата отбора.

През второто полувреме „Спартак“ игра в посока на вятъра. Първите минути на играта създадоха впечатлението, че победата ще бъде в полза на спартаковци. Това, обаче, не се осъществи. Както „Спартак“, така и „Локомотив“ имаха редица изгодни положения за откриване на резултата, но това не им се отдаде поради лоша обработка на топката.

Спартаковци отново показаха нервност в играта, което снижи тяхната борбеност през второто полувреме, а у някои играчи пролича и умора. Тези слабости бяха отчасти използвани от играчите на „Локомотив“. На моменти „Спартак“ установяваше териториално надмощие, но поради неточна игра на нападателите си, отбраната на локомотивци успешно изчистваше и нормализираше положението.

Играта на двата русенски отбора може да се оцени като почти равностойна, което се потвърждава и от резултата 0:0.

Ръководството на съдията Данчев от Сталин (дн. Варна – б.р.) бе точно и авторитетно. Неговата свирка се чуваше много рядко, което показва, че дисциплината на терена се подобрява. Наред с това, Данчев своевременно направи предупреждение за спортсменско държание и по-висока култура при играта. Играчите и публиката чувстваха въздействието на рефера върху чистата и прецизна игра.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар