Стадион „Локомотив“ приема отново „железничарите“ след 19 години

Русенските „железничари“ ще изиграят първия си мач на стадион „Локомотив“ от 2002 г. насам. Тази неделя от 15:00 часа приемаме там отбора на „Юделник“ в среща от първия пролетен кръг на първенството на Областната група.

Преговорите между ръководствата на ФК „Локомотив“ и Община Русе продължават с идеята нашият отбор да се върне за постоянно там, където всички знаем, че му е мястото.

Стадион „Локомотив“ бе изоставен след фалита на „железничарския“ клуб през 2002 г. и се ползваше след това от клубовете Русе’99 и ФК Дунав. В периода 2006-2021 г. бе отдаден на концесия на фирма „Аристон“. Сега концесията изтече и стадионът отново е под контрола на Община Русе.

В същото време, след възстановяването си през 2016 г. ФК Локомотив (Русе) бе принуден да играе на Градския стадион, на стадион „Дунав“, в Русенския университет, дори в Сливо поле и Червена вода.

Надяваме се, че със съдействието на кмета Пенчо Милков и на Община Русе този въпрос ще бъде разрешен по най-добрия начин за всички страни и ще видим нашето „Локо“ в неговия исторически дом за постоянно.

Напишете първия коментар

Напиши коментар