Стадион “Локомотив” остава под шапката на кметството? Юристи ще умуват как съоръжението може да мине в частни ръце

Сложен казус по преотстъпване на стадион Локомотив под наем за нов срок от 2 години може да остави съоръжението под шапката на кметството, прогнозира шефът на общинската спортна комисия Евгени Игнатов. Кандидати за обекта за футболните клубове Локо-Чикаго и Локо 2001. Досега стадионът бе в ръцете на клуб Локомотив, обединил се впоследствие с ФК Чикаго.

Законът за публичната общинска собственост казва недвусмислено, че обектът не може да бъде прехвърлен в частни ръце. На практика и двата клуба са с частен статут. В същото време общината едва ли ще има възможност да задели солидни средства по поддръжката на стадиона. „Според мен въпросът трябва да бъде решен спокойно, мъдро и справедливо. Затова ще дирим консултации с юристи, за да разберем дали може да се намери някаква законова вратичка за даване на съоръжението под наем“, коментира Евгени Игнатов.

В същото време шефът на общинското спортно предприятие Богдан Ганев каза пред „Утро“, че ръководеното от него звено едва се справя със задачите по поддръжката на стадион „Дунав“. От изявлението му стана ясно, че бедното предприятие едва ли ще може да поеме ангажимент по стопанисването и на стадион „Локомотив“.

Напишете първия коментар

Напиши коментар