Стрелба, стрелба… и разгром

Локомотив (Русе) – Стамо Костов (Попово) 7:1 (4:1)

Локомотивци заслужиха адмирациите на хилядната публика. В мач от първенството на Северната „Б“ РФГ Локомотив (Русе) срази на своя стадион отбора на Стамо Костов (Попово). Едва ли някой е очаквал резултатът да бъде 7:1. Но той е напълно заслужен, плод на усилията на този млад колектив, който върви по възходяща линия.

Русенските футболисти в този мач се представиха в много добра светлина. Защитата, макар и с известни колебания, се справи със задачите си. В полузащитата Цонев прояви много енергия, чувство за комбинативност и игра добре. Само Собаджиев не беше в тон с партньорите си…

Нападението беше най-добрата част. Неговата игра накара хората по трибуните да изживеят много емоционални моменти. Двамата активни централни нападатели – Яков и Костов, бързите и подвижни крила – Атанасов и Парцалев, разнищиха отбраната на гостите.

Най-хубавото в играта на локомотивци бяха светкавичните комбинации с едно, две или три докосвания и неотразимата стрелба във вратата на противника от всяко положение. Още в седмата минута, след пробив на Костов, беше отсъдена дузпа, която Яков реализира.

Това беше сигнал за барабанен огън. И той започна. В 20-ата минута една бърза акция, подета от Атанасов по десния фланг, подпомогната от Яков, беше завършена с отличен удар от движение на Парцалев – 2:0.

Още неопомнили се, само след две минути гостите изпитаха ново огорчение. Този път Костов и Яков показаха отлично взаимодействие и последният изпрати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл – 3:0.

Едно малко отпускане, една грешна на отбраната на локомотивци, позволи на поповци в 33-ата минута чрез Иванов да намалят – 3:1. Това беше сигнал, че няма място за отпускане. И в 43-ата минута, след ъглов удар топката попадна у Костов, който с глава я прехвърли към Парцалев. Лявото крило от въздуха я изпрати в мрежата – 4:1. Така завърши полувремето.

Не бива да отминем, че мачът беше общо взето жив, бърз и на добро ниво. Заслуга за това, разбира се, имат и гостите, като до края на мача спортсменски се бориха. Нека се върнем към второто полувреме.

Още в 54-ата минута Атанасов и Яков проведоха отлична комбинация по десния фланг. Яков се устреми, стреля диагонално, но вратарят на гостите отби. В този момент Атанасов я посрещна – 5:1. До края на срещата бяха отбелязани още два гола. Шестият – от Костов. Това може би беше шедьовърът на мача. Той пое топката с глава, пусна я пред себе си и със страхотен удар я отпрати в мрежата. Последният гол беше дело на Цонев, който в 76-ата минута хитро прехвърли вратаря и зафиксира крайния резултат – 7:1.


Т. Георгиев.

Напишете първия коментар

Напиши коментар