Студент от НСА написа реферат за Локомотив (Русе)

Историята на един "железничарски" клуб от Русе

Русенският студент от Националната спортна академия „Васил Левски“ Дилян Маринов разработи реферат по История на физическата култура и спорта на тема „Историята на един „Железничарски“ клуб от Русе. Годината е 2013-а. Може само да ни радва, че точно 83 години от основаването на ЖСК (Русе) и 11 години след ликвидирането на „червено-черния“ отбор – историята и традициите му са обект на научна дейност.

Студентът от НСА Дилян Маринов
Студентът от НСА Дилян Маринов

Преподавателят от НСА едва ли е предполагал какво може да се получи като краен резултат от така зададената тема. Заслугата днес в българската спортна академия да има документ, описващ създаването и историята на Локомотив (Русе) е изцяло на Дилян Маринов. Точно той е човекът избрал да разработи темата за поредния си изпит в НСА.

Lokomotiv1930.com оказа активно съдействие в процеса на разработката на реферата и предостави най-новите исторически данни, за да се придаде необходимата достоверност и коректност на изнесените факти.

Рефератът по История на физическата култура и спорта на тема „Историята на един „Железничарски“ клуб от Русе“ може да бъде изтеглен оттук.

Титулната страница на реферата на Дилян Маринов.

2 Коментари

  1. Сбирки и опити за създаването на клуба вероятно има в периода 1928-29 г., но учредителното събрание е проведено на 4 декември 1930 г. Официално, ЖСК (Русе) е вторият железничарски клуб в България, след софийския ЖСК. По-късно през 30-те години на XX век железничарски спортни клубове са създадени във всички големи жп центрове у нас.

Напиши коментар