С греда на Яков…

Локомотив (Русе) – Академик (София) 0:1

Отборът на русенските локомотивци, който в мачовете за Купата на Съветската армия постигна четири победи над отбори от окръга, достигна до 1/16 финалите.

В Русе локомотивци се срещнаха с футболистите на Академик (София). Срещу по-добрата техническа подготовка на футболистите от групата на майсторите, домакините противопоставиха бърза, устремна, бойка игра. Още в първите минути на срещата те засилиха натиска си към вратата на гостите. В 8-ата минута Демостен Яков (№ 10) отправи остър удар към вратата на Дервентски, но улучи горната греда. Постепенно отборът на гостите, който играеше по-организирано, по-уверено, успокои темпото и започна да организира по-смислени комбинации. В 29-ата минута Андонов (№ 8) използва грешка в отбраната на русенци и отблизо откри резултата.

След гола всред състезателите на „Локомотив“ настъпи известно смущение, което се отрази на играта.

През втората половина на срещата, още след съдийската свирка русенци отново се хвърлиха в атака. От 55-ата до 65-ата минута те притискаха гостите в тяхната половина. Заредиха се критични моменти пред вратата на Дервентски. Но отборът на „Локомотив“ не успя да оползотвори териториалното си надмощие. Отбраната на гостите чистеше сигурно.

Въпреки голямата амбиция на локомотивци да изравнят резултата, това не им се удаде. Срещата завърши при резултат 1:1 за Академик (София), който ще продължи борбата за Купата на Съветската армия.


Б. Георгиев

Напишете първия коментар

Напиши коментар