„Торпедо“ спечели турнира в чест на Великия Октомври

Торпедо (Русе) – Локомотив (Русе) 2:1

Във финалната среща от футболния турнир, организиран в чест на 39-ата годишнина на Октомврийската революция, се срещнаха отборите на „Торпедо“ и „Локомотив“. Фактът, че „Торпедо“ в този турнир се представи в нетитулярния си състав подхрани известни надежди локомотивци да спечелят последната среща.

Още в първите минути на играта те се впуснаха в стремителни атаки, но отбраната на „Торпедо“ начело с Душанов успешно се справи с опасностите. Торпедовци от своя страна провеждаха нападенията си само чрез Икаловски и Калайджиев, който днес игра на предна линия.

Едва в последните секунди на първото полувреме пред вратата на „Торпедо“ настъпи разбъркване и Керемедчиев прати топката във вратата – 1:0 за „Локомотив“.

Второто полувреме започна с нападение на „Торпедо“. Икаловски стреля на три пъти опасно, но неточно. В 58-ата минута при едно нападение на торпедовци битата от Икаловски топка бе докосната с ръка от Илиев в наказателното поле и съдията Петков отсъди 11-метров наказателен удар, който Цанов превърна в гол. От този момент играта стана още по-напрегната.

В 85-ата минута „Торпедо“ спечели наказателен удар. Ударът бе бит с вещина от Цанов. Във въздуха топката бе поета от Икаловски, чийто удар прехвърли отбраната и вратаря и топката посети за втори път вратата на „Локомотив“.

Срещата завърши с резултат 2:1 за „Торпедо“. На отбора-победител бе връчено възпоменателно флагче.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар