Трудно дерби

Локомотив (Русе) – Лудогорец (Разград) 1:0

Областното дерби между съставите на „Локомотив“ и разградския „Лудогорец“ предизвикваше определен интерес в русенските любители на футбола. Още повече, че и двата отбора заемат места в челото на таблицата – съответно второ и трето, което беше допълнителна предпоставка да очакваме добър футболен спектакъл. Но за съжаление на повече хилядата зрители, спектакъл не се получи. Макар че началото беше доста обещаващо…

Футболистите на двата отбора доста добре се познават, затова не губиха много време за разузнаване. Още след началния съдийски сигнал те се хвърлиха „във вихъра на танца“. Течеше осма минута, когато Благовест Георгиев открадна една топка от защитник на „Лудогорец“, напредна по левия фланг, преодоля и излезлия да го пресрещне вратар и от ъгъла на наказателното поле отбеляза великолепен гол – 1:0 за „Локомотив“.

И с това като че ли свърши всичко привлекателно. Рано падналият гол ожесточи още повече битката. Футболистите се преследваха по всички кътчета на терена, а твърдата игра на гостите започна често да прехвърля границите на разрешеното от правилника.

Локомотивци също не поведоха играта в най-удобното за тях русло. Вместо да използват предимствата си по отношение на техника и скорост, те се увлякоха в силови единоборства, от които физически по-здравите им противници по-често излизаха победители.

Не се търсеха празни пространства, в които да навлизат на скорост, а и конструкторът Румен Монев като че ли се „скри“ зад съотборниците си, а „диригентската му палка“ остана почти незабелязана от „оркестъра“. Все пак до края на полувремето футболистите на „Локомотив“ създадоха още няколко положения, в които бяха близо до успеха, но ударите им в повечето случаи минаваха покрай гредите.

През вторите 45 минути играта загрубя. Гостите заиграха още по-твърдо, а съдията В. Костов от Плевен като че ли се оказа любител на свободната борба и не парира своевременно опасните стълкновения. От това играта се накъса, загуби по-голямата част от футболните си достойнства. За това говори и фактът, че през цялото второ полувреме само по веднъж двата отбора създадоха реални голови положения. Най-напред Минков от отбора на гостите в 64-тата минута и десет минути по-късно Кирилов след чудесно центриране на Барбушев.

В крайна сметка локомотивци спечелиха трудна, но много важна победа срещу един силен противник, което още веднъж доказва, че аспирациите им за първото място съвсем не са без покритие.


Съставът на „Локомотив“ срещу „Лудогорец“: Марин Маринов, Евгени Игнатов, Драгомир Григоров, Йорданов, Цвятко Барбушев, Мариян Тодоров, Стефан Митов, Петко Кирилов, Благовест Георгиев, Румен Монев, Д. Петров (Виктор Нанков).


Румен Максимов, в.“Утро“.

Напишете първия коментар

Напиши коментар