ФК Локомотив (Русе) се завръща на футболната карта

С нова съдебна регистрация и с много надежди за полагането на едно солидно ново начало, ФК Локомотив (Русе) се завръща на родната футболна карта с идващия сезон 2016/2017. За последно „железничарите“ участваха в първенството преди 14 години, когато през 2002 г. спечелиха промоция в „Б“ група, но клубът бе закрит от тогавашното си ръководство.

Повече подробности ще има към средата на юли, когато представителният мъжки отбор се събира на първа тренировка. Старши треньор на Локо (Русе) ще бъде добре познатият бивш футболист на „железничарите“ Борислав Богомилов. По всичко личи, че „червено-черните“ ще заемат мястото в Североизточната „В“ група на русенския участник ФК „Марисан“, завършил в средата на класирането през изминалия сезон.

Към новия проект се присъединява и футболната школа на ФК „Русе“, където тренират стотина деца. Треньори в новата детско-юношеска школа на Локомотив (Русе) ще бъдат Николай Дойнов, Огнян Брайнов, Калоян Георгиев, Ивайло Кирилов, както и Борислав Богомилов. Новата „железничарска“ ковачница за футболни таланти вече започна набирането на деца, родени от 2000 до 2010 г. Желаещите могат да се обадят на телефони: 0888 310 935, 0878 820 960 и 0896 729 249.

Локомотив (Русе) е запазена марка в русенския футбол. Миналата година, на 4 декември, се навършиха 85 години от създаването на клуба. В исторически план „железничарите“ радват своите привърженици с подчертано атрактивен, атакуващ футбол и пълно себераздаване на терена до последната минута. През годините „червено-черните“ се славеха с изключително продуктивна детско-юношеска школа.

Борислав Богомилов бе капитан на Локо (Русе) през 90-те години.

3 Коментари

  1. Искрено БЛАГОДАРЯ на създателите и възродителите на сайта „Локомотив“1930! Като истински ЛОКОМОТИВЕЦ съм едновременно радостен, развълнуван и горд, че отново „ОТ РУСЕ ДО МАРОКО ще се чува мощно….“!!! Успех на „Локото“ в Трета лига и догодина, защо не, и във по-горното футболно ниво! Благодаря Ви и много успехи по пътя нагоре и към Възраждане на Локомотивският дух във гр. Русе !

  2. Искрено радостен съм, че футболния Локомотив Русе се възражда след толкова години в небитието. С радост си спомням времената от моето юношество, когато Локо Русе с бойката си сърцата, мъжка игра в атакуващ стил носеше толкова положителни емоции на квартала, а и на цяло Русе. Всеки ден бях на стадиона да гледам тренировките и да слухтя за последните новини и развития около отбора. Макар и на по-ниско ниво, футбола който Локо показваше импонираше на зрителя и привличаше хората – нерядко стадиона е бил почти пълен, а е имало и мачове (като този с Първа(„Шеста“ заради победата с 6:1)атомна Козлодуй (бараж за Б група), отстраняването на Славия и Берое за купа България – тогава стадиона буквално пращеше по шевовете от темпераментната русенска публика, така незаслужено охулвана напоследък. На стадион Локомотив са се събирали близо 10 000 човека за мач на Локото. Целия град питаше:“Какво направи Локото, Какво става с Локо Русе! Локомотив Русе е играл полуфинал за Купата с ЦСКА(загубен с 0:2) и въпреки ужасните метерологични условия – футболистите ринеха снега с бутонките си а около тъчлинията преспите бяха с човешки бой – на Градския в Русе имаше поне 7-8 000. Имената на девятката Евгени Игнатов-Баджо, Зоро Минчев, Илия Янков-Яцека, вратаря Тома Филипов, Борислав Богомилов, Сашо Александров, Монев, треньорите Тодор Тодоров, Атанас-Тасо Цанов, Никола Христов и много много МНОГО други са записани в аналите на историята на Локо Русе и в паметта на привържениците на този симпатичен, жизнен, трудоспособен, креативен, смел и бояк русенски отбор. НА ДОБЪР ЧАС КЪМ Б ГРУПА!!

Напиши коментар