Футболният отбор на „Локомотив“ подобрява своята работа

В последно време представителният футболен отбор на ДСО Локомотив (Русе) започна да губи срещите си с другите отбори. От проведените 9 игри отборът можа да събере едва 6 точки. Явно бе, че това положение не биваше да продължава. Бюрото на Окръжния съвет на ДСО „Локомотив“ и Окръжния комитет на профсъюза на транспортните работници разгледаха работата на футболната секция и потърсиха причините за неблагополучията.

Една от тях бе, че масово-политическата работа сред състезателите на отбора бе на низко ниво, липсваше политически отговорник.

Разгледана бе работата на отделни състезатели и бяха наказани провинените Илия Стефанов, Н. Русев и др. Обаче основната вина бе в треньора на отбора Кирил Манев. Със своето грубо отношение към състезателите и липсата на педагогически опит той не даваше възможност те да проявяват своето творчество в играта.

На негово място бе избран капитанът на тима Ганчо Василев. За политически отговорник бе поставен Иван Зарков. Скоро работата бе подобрена и резултатите не закъсняха да дойдат. В последните две срещи с Динамо (Русе) и Спартак (Коларовград, дн. Шумен) отборът на „Локомотив“ извоюва две ценни победи.

Тези успехи на отбора, които се дължат на системните тренировки и по-доброто ръководство, не трябва да бъдат последни.


Христо Неделчев

Напишете първия коментар

Напиши коментар