Футболният отбор на „Локомотив“ – пред новия сезон

След двуседмичен тренировъчен сбор във Велинград, футболистите на Локомотив (Русе) се завърнаха. Нашият сътрудник Тодор Тодоров беседва с треньора на отбора Кирил Манев, който сподели:

„Подготовката се водеше при крайно лоши условия – силен вятър и дълбок сняг, но състезателите проявиха упоритост и тренировъчният процес не бе нарушен. В резултат на постепенното натоварване, общата физическа подготовка е много добра. Проведохме 16 км крос от Юндола до Велинград, който всички завършиха. По специалната физическа подготовка наблегнах върху повратливостта и бързината. Що се отнася до техниката, ударението падна най-вече върху дългите подавания, защото характерното за отбора е играта на широк фронт. Радва ме и полученото взаимодействие в крайната защита.

След завършване на сбора футболистите изявиха желание и заедно посетихме нашия състезател Иван Генчовски, който се лекува в София. На него ми е направена успешна операция. Скоро и той ще се присъедини към нас.

Играхме 3 контролни срещи: с Ботев (Пазарджик) – 1:1, с Чепинец (Велинград) – 1:1 и с юношите на Чепинец, които победихме с 4:0 В контролните срещи не резултатът бе най-важното за нас. Основното беше заучените варианти в тренировките да се практикуват. Стремяхме се да накараме противника да оголва половината пред своята врата, за да има простор за нападателите ни. Контролните срещи показаха, че отборът е израснал тактически.

Днес посрещаме Спартак (Варна) в мач за Купата на Съветската армия. Варненци ни превъзхождат технически. Но в срещата това само няма да е решаващо. Важни са и тактическата постройка и физическата подготовка. Правилното съотношение от тези три фактора ще определи в крайна сметка и победителя. Мога да кажа, че футболистите ще вложат всичко, за да се представят добре.

Напишете първия коментар

Напиши коментар