Хубава победа на „Локомотив“

Спартак (Русе) – Локомотив (Русе) 0:2

Очакваната с много голям интерес от любителите на футбола в Русе среща между отборите на „Спартак“ и „Локомотив“ събра на 24 юли на стадион „Локомотив“ многобройна публика. Изравнените сили на отборите обещаваха динамично и издържано в спортно-техническо отношение състезание.

Веднага след първия сигнал на съдията Топалов нападателната петорка на „Спартак“ притисна противника си, но прекаленото обработване на топката, ненужните комбинации и сгъстената защитата пред вратата на Камбуров попречиха за откриване на резултата.

Скоро локомотивци разкъсаха обсадата и преминаха в нападение. Дишлиев, Василев и Белински бяха неудържими. Те маневрираха умело, нападаха с устрем, създавайки редица опасни положения пред вратата на Николов.

В 15-ата минута Иван Дишлиев (№ 10) преодоля крайната защита на „Спартак“, напредна сам и стреля остро в левия долен ъгъл – 1:0. Отново спартаковци установиха продължителен териториален превес и принудиха почти целия отбор на „Локомотив“ да премине в отбрана. Те не разгънаха атаките си на широк фронт и много ударите срещнаха струпалите се в наказателното поле състезатели.

Второто полувреме отново започна с нападение на спартаковци, които заиграха по-борчески. Скоро обаче противникът им преодоля натиска и изнесе играта в половината на „Спартак“. В тринадесетата минута на второто полувреме Бъчваров (№ 9) в единоборство с Райков (№ 3) успя да се откъсне и през плонжа на Николов да покачи резултата – 2:0 за „Локомотив“.

От този момент играта стана още по-динамична, но неспортсменските прояви зачестиха. Нападателите на „Локомотив“ принудиха защитниците на „Спартак“ да дирят намесата на вратаря си все по-често. Едва към средата на полувремето спартаковци отново обсадиха вратата на Камбуров. Пешев (№ 7) опита няколко неочаквани обрани удари, но безрезултатно. В 31-ата минута на второто полувреме Бозев (№ 3) в борба с Ламбев (№ 11) падна заедно с него и бе контузен зле. Въпреки и без отличния днес централен защитник Бозев, отборът на „Локомотив“ успя не само да запази резултата, но и преодолявайки напора на противника си, да премине сам в нападение.

Съдията Д. Топалов (Сталин, дн. Варна – б.р.), който ръководи добре, даде край на срещата при резултат 2:0 за отбора на „Локомотив“.


Л. Маринов

Напишете първия коментар

Напиши коментар