Червенознаменци продължават за Купата на Съветската армия

Червено знаме (Силистра) – Локомотив (Русе) 3:1

Едни от най-масовите и традиционни състезания у нас са футболните състезания за купата, подарена от Съветската армия. Както в цялата страна, така и в нашия окръг се водиха упорити борби на десетки колективи и представителни отбор за спечелване на първото място.

След приключване на околийските първенства, на финалната среща за окръжно първенство останаха отборите на Червено знаме (Силистра) и Локомотив (Русе). По решение на секция „Футбол“ при Окръжния комитет за физкултура и спорт се реши, срещата да се проведе на 15 септември на неутрален терен в Разград. Ръководството на мача бе поверено на съдията А. Коджаманов от Русе.

Още при първия сигнал за започване на срещата, двата отбора се хвърлиха в стремителни атаки, което показа, че състезателите са решили да спечелят званието „Окръжен първенец“ и да участват в срещите за спечелване на купата.

Състезателите на „Локомотив“, които показаха по-добра индивидуална техника, успяха да отбележат първия гол. Непосредствено след него те се успокоиха. Силистренци, които винаги досега са показвали качеството на корав отбор, който отлично си служи с далечни прехвърляния и води резултатно борбата за първа топка, проявиха силен устрем и до края на първото полувреме отбелязаха два гола в своя полза. Първата половина от играта завърши при резултат 2:1 за Червено знаме (Силистра).

През второто полувреме силистренци отново демонстрираха своята борбеност и волята си за победа. На моменти те биваха притискани от играчите на „Локомотив“, но те успяваха бързо да се освободят със силни пробиви и да застрашават често вратата на локомотивци.

През втората половина на играта „Локомотив“ не задоволи. Както отбраната, така и нападението показаха лоша игра и въпреки изгодните положения за гол, те не можаха да ги реализират. Срещата завърши при резултат 3:1 за Червено знаме (Силистра).

Ръководството на съдията А. Коджаманов бе добро.

С тази си победа отборът на ДСО „Червено знаме“ ще продължи борбата в предварителния кръг за крайната борба в турнира. На 19 септември в Силистра, чевенознаменци ще се срещнат с отбора на Завод 12 (София), който е член на „А“ РФГ.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар