Четири отбора на Локомотив (Русе) ще участват в първенствата на подрастващите

Две фирми дариха средства за нови екипи на тимовете от школата на „железничарите“

Локомотив (Русе) ще бъде представен от четири отбора през новия сезон в първенствата на подрастващите, обявиха от ръководството на клуба.

Румен Шанкулов ще бъде треньор на юношите младша възраст на Локомотив (Русе) през новия сезон.

Тимът на юношите младша възраст на „железничарите“ ще бъде воден от бившия професионален футболист и изявен нападател Румен Шанкулов. Той се присъедини към треньорския щаб днес, заменяйки на поста Николай Дойнов, който напусна клуба. Точно тази формация на Локо (Русе) стана шампион при децата през миналото първенство в зона „Русе“.

Детският тим на „червено-черните“ ще бъде воден от треньорски тандем в лицето на старши треньора на представителния отбор Борислав Богомилов и техническия директор Калоян Георгиев.

Децата и младшата възраст на Локо (Русе) ще участват тазгодишните първенства на зона „Русе“. Сезонът започва на 17 септември с мачове съответно от 10 и от 11 часа. Първият съперник на старта на сезона е Черноломец (Попово). Ръководството на „железничарите“ е заявило за домакинските им мачове изкуствения терен на стадион „Дунав“, както и Градския стадион, докато там все още не е започнал дългоочакваният ремонт.

Най-малките локомотивци ще вземат участие в първенствата „Футбол 7“ /за родени 2007 г./ и „Футбол 9“ /за родени 2005 г./ в зона „Варна“. Сред съперниците в новия сезон личат русенските „Дунав 2010“ и „Аристон“, както и Светкавица, Лудогорец и Шумен. Наставник на тима по „Футбол 7“ е Калоян Георгиев, а по „Футбол 9“ – Огнян Брайнов. Сезонът в зона „Варна“ ще започне в края на септември или началото на октомври.

Школата на Локомотив (Русе) е получила финансова подкрепа от фирмите „Доминекс Про“ и „Макс Дизайн Плюс“, които са дарили средства за закупуването на нова официална екипировка за детско-юношеските формации на клуба. Ръководството на „железничарите“ изказва благодарност на двете фирми за направеното дарение.

Фирмите „Доминекс Про“ и „Макс Дизайн Плюс“ са осигурили средства за екипите на отборите в школата на Локомотив (Русе).
Детският тим на ФК Русе, станал шампион на зона „Русе“ през миналия сезон 2015/16, заедно с треньора си Николай Дойнов /в средата на снимката/, клубната легенда Ремзи Нуриев и Калоян Георгиев. През новото първенство тази формация, вече като юноши младша възраст, ще защитава цветовете на Локомотив (Русе).

Напишете първия коментар

Напиши коментар