Шампионското село Сандрово даде заявка, че ще отгледа нови световни звезди

Кметството в русенското село Сандрово организира под патронажа на олимпийския шампион и председател на федерацията Валентин Йорданов уникален детски турнир по борба за момчета до 7 клас. Душата на състезанието за Деня на детето бе кметът на селото Божидар Стоилов, а зрителите имаха удоволствието да аплодират като главен съдия заслужилия треньор и почетен президент на русенския клуб “Юнак-Локомотив” Георги Ачев. Тепихът до местния централен площад събра деца от Сандрово, Мартен, където амбициозно работи треньорът Георги Марчев, Сливо поле, Русе. Не само като атракция за участие се записаха и няколко съвсем малки момченца.

Призьорите бяха наградени от Ачев, Стоилов, от майката на Валентин Йорданов – Здравка Станчева, от известния в близкото минало сандровски борец Радослав Йорданов, от деятели на борбата. Малчуганите и момиченцата си тръгнаха с купи, медали, тениски в бяло, зелено и червено, бяха почерпени и с огромни шоколади. Празник!

Турнирът показа, че България е жива и че в детския спорт блещука талантът на здрави и силни българчета. Е, някой схватки приключиха по-бързо от обичайното, но трябваше да се види с каква страст например проведоха борбите си момчета като Теодор Маринов, Марио Марков, Георги Великов. Теодор даже се разплака от мъка, че загуби нелепо една схватка, но после се събра като истински малък голям мъж и триумфира като победител.

Сега остава по-важната задача – кой ще развие таланта на тези малчугани, ще ги остави в спорта и ще им даде път да прославят България на най-големи първенства.

Призьорите:
25 килограма

1. Дилън Димитров
2. Пресиян Радев
3. Йордан Великов,

30

1 Теодор Маринов
2. Борислав Борисов
3. Зоран Ранков,

40

1. Галимир Тодоров
2. Даниел Колев
3. Росен Борисов,

42

1. Дейвид Димитров
2. Владимир Вутев
3. Георги Биринджиев,

58

1. Марио Марков
2. Георги Великов
3. Бисер Петров,

60

1. Миран Коев
2. Тодор Валентинов.

Мнения

Напиши коментар