Шестима играчи на „Локомотив“ ще представят Русе на финала на Държавното по плажен футбол

Шестима футболисти на Локомотив (Русе) ще вземат участие в тазгодишния Суперфинал на Държавното първенство по плажен футбол. Мачовете за излъчване на новия шампион ще се проведат от петък до неделя, 8-10 септември, на плажа на кв. „Асапарухово“ във Варна.

В селекцията на ФК Русе от първия тим на „железничарите“ са включени вратарят Димитър Лазаров и полевите играчи Живко Парашкевов, Огнян Брайнов, Мирослав Георгиев, Мартин Рачев и Мартин Иванов. Играещ треньор на тима пък е техническият директор на Локо (Русе) Калоян Георгиев, който е и член на Комисията по плажен футбол към БФС.

Трима бивши футболисти на „червено-черните“ – Валентин Валентинов /настоящ треньор в школата на „Локо/, Николай Дойнов и Валентин Петров, също са в състава на отбора за финалите във Варна. Групата се допълва още от Александър Иванов и Мариян Маринов.

ФК Русе е включен в група „Б“ на Суперфинала заедно с миналогодишния шампион Спартак (Варна) и вицешампиона Свети Никола (Бургас). В другата група пък са столичните „СА-МВР“ и „Искър“, както и варненският „Одесос“. Борбата в групите ще бъде в петък и събота, а финалните мачове за определяне на крайното класиране ще бъдат в неделя. Русенци откриват турнира срещу Спартак (Варна) в петък, а в събота ще играят със „Свети Никола“.

„Амбициите на всеки отбор са да стане шампион, това е нормално. Групата ни е трудна, съперниците са класни. Всъщност няма слаба група и слаби отбори. Тези шест тима почти всяка година са във финалния турнир Плажният футбол е такъв, че мачовете са абсолютно непредвими и не се знае какво ще се случи. Естествено, ние тренираме постоянно и искаме да се класираме в тройката поне. Трябва да се представим достойно. Започваме срещу шампиона Спартак”, така че защо да не поднесем изненада”, казва пред „Bulgaria Beach Soccer“ водачът на русенския тим Калоян Георгиев.

Георгиев уточни, че участието на футболистите на Локомотив (Русе) във финалите на Държавното първенство по плажен футбол няма да се отрази на отбора при предстоящия му мач в Трета лига. Всички повикани за турнира във Варна ще бъдат в събота следобед в Тервел и ще играят за „железничарите“ срещу „Септември ’98“.

Напишете първия коментар

Напиши коментар