Шеф на Локо (Русе) обеща промоция в „Б“ група след два сезона

В студиото на русенското „Дарик радио“ гостува заместник-председателят на ФК „Локомотив“ Иван Димитров. Той говори за напрежението между фенове и ръководство на клуба, породило се напоследък от изключително слабото представяне на отбора в първенството. След десет кръга „железничарите“ се забиха на последното място в класирането без спечелен мач.

Димитров се изказа и по други актуални въпроси около ФК „Локомотив“. Тъй като той е абсолютно неизвестен на футболната общественост, идвайки с опита си от управлението на боксов клуб „Русе“, където е член на Управителния съвет, реши да се представи по следния начин:

„Тези, които ме познават от работата ми с други спортни клубове, знаят, че ние нищо не правим от вчера за вчера, а всичките ни планове са дългосрочни. Това се вижда от резултатите на момчетата и момичетата от клубовете по бокс и джудо – там има европейски и световни шампиони, многократни национални първенци“, похвали се сам новият футболен началник на Локо (Русе).

„За футболния „Локомотив“ ние също имаме стратегия. Не сме се захванали с клуба, за да дразним феновете му или да си губим времето. Вярваме, че „Локомотив“ е една кауза, която е от голямо обществено значение за Русе, и на която ние имаме какво да дадем и тя има какво да даде на обществото“, посочи Димитров.

Кой управлява ФК „Локомотив“?

На въпрос на водещия на предаването Ахмед Алиев да уточни какво има предвид под „ние“, Димитров каза, че под „ние“ има предвид председателя на Управителния съвет на ФК „Локомотив“ Явор Кирилов, себе си – Иван Димитров – като заместник-председател, и спортно-техническия щаб, оглавяван от старши треньора на представителния отбор Свилен Касабов.

Под „ние“, също така, според Димитров, трябвало да се разбира и фирмата „Булмаркет Рейл Карго“ като един от основните спонсори на клуба. Той е убеден, че от компанията-спонсор проявявали разбиране към сегашните слаби резултати на отбора, били наясно с дългосрочната стратегия на ръководството на футболния клуб и затова партньорството им било също дългосрочно.

„От „Булмаркет Рейл Карго“ са плътно зад нашия гръб и вървим заедно в една посока“, отчете заместник-председателят на Локо (Русе). „Разберете, че и на нас също не ни е приятно отборът да губи по този начин мачовете си. Единствената причина, поради която не го изживяваме толкова драматично като останалите, е, че знаем дългосрочната цел, която имаме“, обясни Димитров.

Според него, клубът е подсигурен финансово не само за този сезон, а и за постигането на своите дългосрочни цели.

„Б“ група до два сезона

„В нашата стратегия за ФК „Локомотив“ предвиждаме промоция в „Б“ група след два сезона, като изключим настоящия. Говорим за сезон 2025/26“, обяви изненадващо Иван Димитров и заяви, че е категоричен, че това ще се случи.

„Спортната база на ФК „Локомотив“ е в състояние, което в момента отговаря на всички условия на БФС за лицензиране за „Б“ група. Всичко е боядисано, окосено, има предпазни мрежи и отговаря на всички условия за мачове от „Б“ група“, убедено заяви Димитров.

Въпреки това изказване, за всички футболни хора е ясно, че в сегашното си състояние и без солидни инвестиции в инфраструктурата, стадион „Локомотив“ е много далеч от лицензиране за мачове в „Б“ група“.

„Болките на растежа“

„Нашите загуби в сегашното първенство [на Североизточната Трета лига] са плод на „болките на растежа“. Ние взехме решение, че в нашия мъжки отбор ще играят само млади момчета – русенци и момчета от школата на „Локомотив“. Това е и причината за натрупаните загуби напоследък. Реакциите на феновете ни са видими, Виждам, че не са, да кажем, във възторг от представянето на отбора“, обясни виждането на ръководството на клуба Димитров.

Напуснали, освободени и върнали се в отбора футболисти

По сагата с напускането и освобождаването на футболисти от първия отбор на Локо (Русе) ръководството на клуба, изглежда, е сменило позицията си. След скандала шефовете твърдяха в позиция на „официалната страница“, че напуснали няма, всички са зад треньора Касабов и тренират за предстоящите мачове. Сега, обаче, версията вече е по-различна.

„Някои футболисти напуснаха и се върнаха, а някои помолихме да напуснат и не са се връщали. И вероятно докато ние сме част от клуба, те няма да се върнат. Футболистите, които сме помолили да си тръгнат, сме ги помолили защото постигнатите от тях резултати не са отговаряли на техните изисквания. Това е единствената причина. Към никого от тях не таим лоши чувства, надяваме се, че и те към нас нямат лоши чувства“, каза дословно Димитров, като по всяка вероятност визираше, че финансовите претенции на някои от играчите не кореспондират с класирането на отбора.

Припомняме, че в навечерието на мача с „Рилци“ в Добрич, загубен безславно от „железничарите“ с 2:7, бранителят Ивайло Иванов и офанзивният футболист Преслав Петков напуснаха клуба по собствено желание, а капитанът Живко Парашкевов и халфът Симеон Дочев бяха отстранени от отбора. След бурната реакция на част от феновете впоследствие Парашкевов и Дочев бяха върнати незабавно в тима.

„Най-възрастният ни футболист е на 21 години“

„В момента в отбора сме оставили само млади момчета, като „най-възрастният“ ни футболист е на 21 години“, обяви изненадващо Димитров. В интерес на истината пет състезатели от тимовия лист в последния мач срещу Устрем (Дончево) са на възраст по-голяма от 21 години.

Така и не стана ясно, дали те са били освободени от отбора след двубоя в добруджанското село, загубен с 1:2, а и радиоводещият не уточни това изказване. Става дума за защитника Сюлейман Салим (27-годишен), халфовете Динко Станчев (25-годишен) и Мирослав Георгиев (24-годишен), както и за нападателя Айкут Адемов (27-годишен),

За „бившия капитан“ Парашкевов

Петият от мача в Дончево на възраст над 21 години е дългогодишният капитан на „железничарите“ Живко Парашкевов.

„Имате предвид бившия капитан на отбора. Той поиграва в някои мачове, но заедно с него стигнахме до извода, че той би бил две идеи по-полезен като помощник-треньор на Свилен Касабов и той започва вече да се занимава с тази си роля. Когато има нужда от него, той влиза на терена, раздава се, но вече му е време да е по-скоро треньор, отколкото футболист“, заяви футболният началник на Локо (Русе).

„Материалът“ от школата ще ни вкара в „Б“ група

На въпроса какво е състоянието на детско-юношеската школа на „Локомотив“ и дали оттам ще излязат нужните млади футболисти, които да вкарат отбора в „Б“ група след две години, Димитров каза, че „материалът е достатъчно добър, за да бъде изпечен правилно“ и нещата да се получат.


Целият разговор в студиото на „Дарик радио“ може да чуете, ако последвате този линк.

 

 

 

 

 

 

 

 

Напишете първия коментар

Напиши коментар