Школата на Локо (Русе) ще получи нов терен

Със съдействието на Община Русе и на общинското предприятие „Спортни имоти“ започна изграждането на ново игрище, което ще се ползва от детско-юношеската школа на Локомотив (Русе). Теренът се намира между Градския стадион и зала „Ялта“.

В изграждането помагат много фирми и отделни дарители. Определеното място вече е разчистено от дивата растителност и е извършено зачимяване с естествена трева.

Новият комплекс ще се използва съвместно от ФК „Локомотив“ и от клуба по стрелба с лък „Джамбо“. Освен футболното игрище, ще има и терен за стрелците. Между двете съоръжения ще има буферна зона за безопасност, която ще бъде преградена и рекламни пана на спонсорите на двата клуба. На по-късен етап се предвижда изграждането на сектор със седящи места за зрители.

„Очаквам да се получи едно прекрасно съоръжение, което ще даде възможност за нормален тренировъчен процес на формациите от нашата футболна школа, в която има над 150 русенски деца. Освен за тренировки, футболното игрище се ползва и за официални мачове от детско-юношеските отбори на Локо (Русе)“, каза по този повод техническият директор на „железничарите“ Калоян Георгиев.

Още за новия терен до Градския стадион вижте във видеото на „Русе медиа“:

Напишете първия коментар

Напиши коментар