Юбилейните състезания на „Локомотив“

В чест на 30-годишнината на железничарския спортен клуб „Локомотив“ организационният комитет организира редица турнирни състезания по тенис на маса, шахмат, футбол и волейбол.

Две седмици физкултурните колективи от района на бившото дружество „Локомотив“ се бориха, за да завоюват първите места в различните състезания.

По волейбол мериха сили отборите на Държавния месокомбинат, ДКЗ „Труд“, ДНЗ „Леон Таджер“, ЛВЗ „Васил Коларов“, завод „Петър Караминчев“, Държавната корабостроителница, ДАШ и ВИМЕСС. След много оспорвана борба първото място бе спечелено от отбора на ВИМЕСС, който на финала победи отбора на ДКЗ „Труд“ с 3:1 гейма.

В състезанията по тенис на маса се срещнаха 10 отбора. На първо място се класира отборът на БРП, следван от отбора на ДКЗ „Труд“.

Сред шахматистите най-подготвен бе отборът на БРП, който заслужено завоюва първото място.

По футбол борбата се водеше между отборите на ДЗЗ „Димитър Благоев“, ВИМЕСС, ЛВЗ „Васил Коларов“, Държавния месокомбинат, Държавната корабостроителница, ДНЗ „Леон Таджер“, жп депо и завод „Петър Караминчев“. Най-добре се представи отборът на студентите, който на финала победи отбора на ДНЗ „Леон Таджер“ с 2:1. Третото място заеха футболистите на ЛВЗ „Васил Коларов“.

Състезанията в чест на 30-годишнината на ЖСК „Локомотив“ завършиха с две приятелски междуградски срещи по футбол. Ветераните на Локомотив (Пловдив) играха по-добре от ветераните на Локомотив (Русе) и победиха с 3:0. Представителните отбори на Локомотив (Русе) и Локомотив (Пловдив) също премериха сили. Домакините показа по-добра игра и спечелиха с 2:1.


М. Стоянов

Напишете първия коментар

Напиши коментар