“Аристон-С” ООД взе стадион “Локомотив” на концесия

Двете игрища, част от сградата и инфраструктурата около тях ще ремонтират и облагородят концесионерите

Двете игрища и сградата на стадион “Локомотив”, с изключение на частта за борците, взе на концесия фирма “Аристон-С” ООД вчера. Концесионният договор беше подписан от кмета на Общината Божидар Йотов и шефа на фирмата Борис Синабов.

В продължение на 15 години “АРИСТОН-С” ще стопанисва съоръжението, като само за първите пет ще бъдат направени инвестиции в размер на 146 хил. лева, при изискване на договора за 10 хил. За целия период от 15 години фирмата концесионер планира да вложи над 250 хил. лева, каза шефът й Борис Синабов.

Целта ни е да възвърнем немалко от някогашната слава на Русе като град със спорт на високо ниво и хората отново да започнат да пълнят стадионите, както някога, каза още Борис Синабов.
Общината ще следи дали се изпълнява точно концесионният договор, коментира пък кметът Божидар Йотов. Освен игрищата и сградата, ще бъде възобновена и инфраструктурата около стадиона, ще се възстанови паркингът, за да има къде да оставят колите си хората, които идват да гледат спортни прояви, а районът между двете игрища ще бъде облагороден и ще бъде приятен за разходка на живеещите в близост, коментира още Синабов.

Бетонната настилка пък ще бъде застлана с изкуствена материя, за да бъде пригодена за зимни условия. Още през март започва реконструкцията на сградата, като за начало ще бъдат поправени съблекалните и умивалните, за да могат да се ползват от спортисти. Това са първите работи по ремонт и поддръжка на стадиона от 1990 година.

в. „Бряг“

Напишете първия коментар

Напиши коментар