† Загубихме Пламен Петков – Пачо

С дълбоко прискърбие научихме, че в първия ден от новата година ни е напуснал легендарният футболист Пламен Петков – Пачо. Трагичната вест съобщиха негови близки.

Роден е на 17.10.1967 г. Започва футболната си кариера във ФК „Локомотив“ Русе и 15-годишен вече е включен в мъжкия отбор от треньора Тодор Тодоров., където е титуляр във „В“ група.

Считан още тогава за един от най-големите таланти на русенската школа, Пачо дебютира в „Б“ група с червено-черната фланелка през 1984 г., когато е едва 17-годишен и записва 39 срещи и 9 гола с „железничарите“ във втора дивизия.
Играл още за „Дунав“, „Етър“ и „Раковски“.

Пламен Петков е един от русенските футболисти, записали най-сериозно участие в различните юношески и младежки формации на националните отбори на България – 26 мача за младежите до 21 г. с 2 гола, 15 мача за юношите до 20 г. с 2 гола и 28 мача за юношите до 18 г. с 4 гола.

На възраст 21 години, 10 месеца и 6 дни Петков дебютира за мъжкия национален отбор на 23 август 1989 г. при треньора Иван Вуцов, когато играе като титуляр 85 минути в приятелската среща срещу ГДР в Ерфурт (1:1).

Има общо три мача с герба на България при мъжете, а още четири пъти е включван в националния отбор за мачове, в които не записва участие в периода 1989-1990 г.

Поклон пред паметта му!

Локомотив Русе / Lokomotiv Ruse изказва своите дълбоки съболезнования към семейството, близките и приятелите му!

 

Напишете първия коментар

Напиши коментар