Победа срещу корав съперник

Локомотив (Русе) – Ударник (Коларовград) 2:1

В борбата за първенството на Североизточната „Б“ републиканска група в Русе се срещнаха отборите на Локомотив (Русе) и Ударник (Коларовград, дн. Шумен – б.р.)

В тази среща по-добрия отбор на терена беше този на Ударник (Коларовград), но това важи само за първото полувреме. Неговите състезатели, подготвени по-добре технически и физически, нападаха с хубави комбинации, които се разбиваха в пожертвувателната отбрана на локомотивци.

Нападенията на домакините бяха по-редки, но опасни. В десетата минута при едно такова нападение център-нападателят на локомотивци бе грубо фаулиран на 25 метра от вратата на гостите. Съдията отбеляза наказателен удар, който Гешев сполучливо изпълни и през ръцете на вратаря отбеляза първия гол за отбора си.

След този гол отборът на трудослужащите се активизира и в 20-ата минута чрез център-нападателя си изравни.

През втората половина на състезанието картината коренно се промени и инициативата премина изцяло в локомотивци. В 55-ата минута чрез дясната си свръзка „Локомотив“ постигна втория и победен гол.

Този гол стресна гостите, но техните нападения останаха безплодни. През тази част на играта поради слаб творчески усет локомотивци пропуснаха да реализират четири чисти положения.

Краят на състезанието съдията Филчев обяви при резултат 2:1 за Локомотив (Русе).

С тази си победа локомотивци ясно подчертаха, че напредват. При втория полусезон от пет състезания те спечелиха две и дадоха три равни срещи, без нито една загуба.


Б. Цанев

Мнения

Напиши коментар