Градското дерби „Дунав“ – „Локомотив“ се отлага

Броени часове преди началото на срещата от третия кръг на Североизточната трета лига между русенските „Дунав“ и „Локомотив“ стана ясно, че мач няма да има. Двубоят се отлага поради здравословни проблеми с голям брой футболисти в отбора на „железничарите“.

Още в петък треньорското ръководство беше неприятно сюрпризирано, след като трима играчи отпаднаха от сметките заради карантина. Бранителите Йордан Йорданов и Чавдар Астарджиев, както и офанзивният футболист Стефан Григоров са ходили на море с група свои връстници, в която се оказало, че има случай на Ковид-19. Сега и тримата остават в задължителна самоизолация, докато излязат резултатите от тестовете им.

Късно в петък още петима техни съотборници отпаднаха заради стомашно-чревни инфекции. Защитниците Мартин Тодоров, получил акркада и шевове на главата след последния мач с Черноломец (Попово), както и Калоян Петров пък са контузени и нямаше как да вземат участие в двубоя.

„Ситуацията е изключително неприятна. Оказахме се броени часове преди важния мач срещу „Дунав“ с едва десет налични футболисти, от които двама вратари. Сами разбирате, че при това положение няма как да изиграем тази среща. Помолихме Зоналния съвет на БФС във Варна да отложи двубоя със съгласието на ръководството на „Дунав“. Говорих с колегата Мартин Цирков и се разбрахме дербито да се играе на по-късна дата“, съобщи треньорът на „железничарите“ Йордан Кирилов.

„Изключително съжаляваме за отлагането на дербито. Искам да поднеса нашите извинения на футболната общественост и по-специално на феновете на „Дунав“. Знам, че бяха направили добра организация и щеше да се получи един футболен празник, какъвто Русе заслужава. Но ситуацията е извън нашия контрол. Здравето на футболистите е преди всичко. Живеем в условията на пандемия и случаят с Ковид-19, който имаме при нас, няма как да бъде подценен. Дербито ще го изиграем във възможно най-скоро време. Искам да благодаря на колегите от ръководството на „Дунав“ за проявеното разбиране“, каза изпълнителният директор на Локо (Русе) Мартин Йорданов.

Ръководството на „Локомотив“ ще обмисли през седмицата дали да не иска и отлагане на следващия мач на „железничарите“ срещу „Лудогорец III” другата събота. Всичко ще зависи колко бързо ще върви възстановяването на засегнатите футболисти от отбора и решаването на случая карантинираните заради Ковид-19.


Снимка: Салим Салих, Shumen Football News.

Напишете първия коментар

Напиши коментар