Дербито не се състоя

Оправдан бе интересът към това своеобразно дерби между двата новака в групата, но за съжаление то не се състоя по простата причина, че гостите не бяха на висотата на очакванията.

Още по-странно е, че с тримата си румънски играчи, както и с треньор от северната ни съседка, те с нищо не показаха, че могат да надскочат равнището на третия ешалон. Дойдоха с мисълта за равен мач и през цялото време бяха в неоправдана глуха защита.

Домакините от „Корабостроител“ обратно – показаха голяма борбеност, добра физическа мощ, сътвориха хубави комбинации. Превъзходството им в игрово и техническо отношение беше подчертано. Играха буквално през целия мач в полето на противника си и само малшансът им попречи да постинат по-изразителна победа.

Едва след гола на Аврамов (ив този мач той не пропусна да покаже реализаторските си способности), футболистите на „Бдин“ се пораздвижиха, но явно още от самото начало тактиката им беше обречена на неуспех.

Тодор КАЛЕНДЖИЕВ, в.“Спорт“


КОРАБОСТРОИТЕЛ (Русе) – Бдин (Видин) 1:0

Голмайстор: 1:0 Костадин Аврамов 75′

КОРАБОСТРОИТЕЛ: Филипов, Игнатов, Григоров, Цонев, Цочев, Тодоров, П. Кирилов, (46′ – Божинов), Йорданов, Аварамов (85′ – Великов), Монев, Христов.

Бдин: Иванов, Тодоров, Сорохан, Славчев, Стоянов, Пл. Живков, Каменов (49′ – Ванчев), Барбучану, Петков, Гавраилов, Прума (46′ – Станчев).

Съдии: Й Ганев; Н. Балабанов, Г. Влъчков.

Стадион „Локомотив“, Русе – 3 000 зрители.

Напишете първия коментар

Напиши коментар