„Железничарите“ поведоха на североизток с четири точки аванс

Североизточна „В“ група – 17 кръг
Енергия (Търговище) – ЛОКОМОТИВ-ЧИКАГО (РУСЕ) 0:5

2 март, Търговище,
Голмайстори: 0:2 Пл. Кръстев 10′, 25′-дузпа, 0:3 М. Великов 43′, 0:5 К. Йорданов 60′, 70′.

Русенските „железничари“ натрупаха аванс от четири точки в класирането на Североизточната „В“ група само два кръга след подновяването на сезона, при равни изходни позиции с Феърплей (Варна). Тимът от морската столица загуби подледователно като гост на Добрич 2000 и у дома от аутсайдера Черноморец (Балчик). Така по всичко изглежда, че ЛОКОМОТИВ-ЧИКАГО няма да има проблеми със спечелването на първото място тази пролет.

„Железничарите“ демонстрираха превъзходството си на североизток и в гостуването на един от стабилните тимове в групата „Енергия“. В Тъгрговище нашите разбиха жалките си домакини с 5:0 и оправдаха очакванията на треньора Димитър Димитров за изразителна победа.

Още в 10 мин. Пламен Кръстев изведе „железничарите“ напред с красив удар от воле. Малко по-късно защитник на домакините хвана откровено топката с ръка в наказателното поле на „Енергия“ и отново Кръстев реализира отсъдената дузпа.

Минути преди края на полувремето Мирослав Великов вкара с глава за 3:0. „Червено-черните“ продължиха да мачкат домакините си и след почивката, когато голове на Калоян Йорданов доведоха резултата до впечатляващото 5:0

Напишете първия коментар

Напиши коментар