ЗАГУБАТА В ОМУРТАГ НЕ НАМАЛИ АВАНСА НА „ЖЕЛЕЗНИЧАРИТЕ“ НА СЕВЕРОИЗТОК

Североизточна „В“ група – 21 кръг
Левски (Омуртаг) – ЛОКОМОТИВ-ЧИКАГО (РУСЕ) 2:1
31 март, неделя, 15:00 часа, Омуртаг.
Голмайстори: 1:0 Станков 3′, 2:0 Пенев 57′, 2:1 Борис Минев 85′.
Главен съдия – Петър Стоянов (Варна), помощници – Ал.Ангелов и Иван Славов (Варна)

Русенските „железничари“ допуснаха минимална загуба при гостуването си на Левски (Омуртаг), но това не намали аванса им от 13 точки на върха в класирането на Североизточна „В“ група.

Още в самото начало след колективна грешка на локомотивската защита, в чиито редици и в този мач липсваше опитният Самир Мъстънов, Станков откри с бомбен изстрел за 1:0. След този гол имаше по още едно-две положения пред двете врати, но като цяло първото полувреме бе доста скучно.

Домакините още с подновяването на играта във втората част натиснаха русенци и Пенев покачи на 2:0 в 57 мин. При центрирането за гола, играч на Левски (Омуртаг) игра с ръка, но главният съдия се направи, че нищо не е видял.

След това „червено-черните“ се събудиха и създадоха няколко изгодни положения, но Боби Георгиев и Калоян Йорданов не успяха да вкарат. В 85 мин. младата надежда на русенци Борис Минев намали на 2:1. Това бе втори гол за младока във втори пореден мач.

Докрая отново Боби Георгиев имаше шанс да изравни, но този път вратаря на домакините Исмаилов спаси буквално на голлинията. В следващия кръг по програма ЛОКОМОТИВ-ЧИКАГО ще почива, поради отказването на Малчика Юнайтед (Батишница).

На 14 април „железничарите“ пък ще пътуват до Каварна, където очакваме изразителна победа срещу закъсалия тим на „Калиакра“.

Левски (Омуртаг): Исмаилов, Богословов, Салилов (Дянков), Славов, Брусарски (Б.Димитров), Г.Младенов, М.Младенов, Пенев, Станков, Стефков, Г.Димитров.
ЛОКОМОТИВ-ЧИКАГО: Милчев, Александров, Генов, Огнянов, Ц.Серафимов (Минев), Великов, Пл.Кръстев, Вл. Иванов, Боби Георгиев, К.Йорданов, Т.Илиев.

Напишете първия коментар

Напиши коментар