Ивайло Кирилов: „Очаквам Локо (Русе) да продължи с доброто си представяне и през пролетта“

Представителният отбор на ФК Локомотив (Русе) започна подготовка за пролетния полусезон. Старши треньорът Ивайло Кирилов застана пред Lokomotiv1930.com, за да даде повече яснота около селекцията, контролите и целите пред тима.

– Русенските „железничари“ вече се готвят за подновяването на първенството в Трета лига. Какви за новините около отбора?

– Водим пълноценна подготовка и очаквам да затвърдим през пролетта добрите впечатления, които оставихме с представянето си в първенството на Трета лига досега. Запазваме почти същия състав и мисля, че можем само да надграждаме постигнатото през есента. Изключително съм доволен от представянето на младите ни футболисти и ще продължа да залагам на тях. Отборът ни има солиден гръбнак от опитни играчи и покрай тях младите израстват бързо, което много ме радва.

– Имаше доста спекулации в медиите, че някои от футболистите на Локо (Русе) ще преминат в „Дунав“ през пролетта. Каква е истината по този въпрос?

– Това, което мога да кажа на този етап е, че Динко Станчев и Стефан Митев остават твърдо при нас и през пролетния полусезон. Единствено централният нападател Сонер Хюсеин води подготовка с „Дунав“. Но не изключвам възможността, ако старши треньорът им Малин Орачев прецени, Сонер да се върне при нас и да ни помогне за пролетните мачове в Трета лига.

Какви са другите новини по отношение на селекцията?

– Мога да потвърдя, че централният защитник Борислав Джарнавлиев ще бъде с отбора и през пролетта, след като имаше планове да напусне. Двама наши бивши офанзивни футболисти – Валентин Валентинов и Радомир Хараланов, които есента играха съответно в Ботев (Нови пазар) и Светкавица (Търговище), изразиха желание да се върнат в Локо (Русе). Предстои ми да реша дали ще ползвам услугите им през пролетния полусезон.

– Ясна ли е вече програмата за контролните мачове?

– Утре /събота, 27 януари/ ще играем в Свищов с „Академик“ в първата контрола. За идния уикенд сме предвидили мач с Бенковски (Бяла) в Русе, като предстои да уточним деня и часа. На 11 февруари ще играем с „Кубрат“, но според условията ще решим дали ще им гостуваме или ще ги приемем в Русе. Контролите ни приключват на 17 февруари, когато ще гостуваме на „Лудогорец U19” в Разград. Първият ни мач в Трета лига ще бъде на 25 февруари, неделя, от 14:00 часа, когато сме домакините на „Светкавица“.

– Локомотив (Русе) изигра повечето си домакинства през есента в Сливо поле, поради липса на подходящ терен в града. Как стои този въпрос за пролетния полусезон?

– Надявам се, че стадион „Дунав“ ще бъде напълно готов и ще ни приеме отново за мачовете в Трета лига. Ясно е, че всички искаме да играем в Русе и мисля, че през пролетта няма да ни се налага да търсим терени из областта, за да провеждаме там домакинските си срещи.

Мнения

Напиши коментар