Локомотив (Русе) победи Спартак (Сталин)

Локомотив (Русе) – Спартак (Сталин) 1:0

На 14 септември от 17:00 часа на стадион „Локомотив“ се проведе футболна среща между отборите на Локомотив (Русе) и Спартак (Сталин, дн. Варна – б.р.) за първенството на Североизточната „Б“ републиканска група. Гостуването на Спартак (Сталин) – най-добрият отбор от групата, привлече на стадиона голям брой зрители, които имаха удоволствието да наблюдават през цялото време на състезанието една оспорвана и интересна игра.

В първото полувреме на състезанието „Локомотив“ игра с помощта на вятъра, който му помогна до известна степен да установи териториално надмощие. През тази част и двете страни пропуснаха изгодни положения за отбелязване на голове. Това важи особено за „Локомотив“. Въпреки усилията на двата отбора първото полувреме завърши без резултат.

Със започване на второто полувреме „Локомотив“ продължи устремно своите нападения и често застрашаваше вратата на „Спартак“, но ударите на нападателите бяха или встрани, или успешно улавяни от добрия вратар на гостите. И през тази част на състезанието спартаковци показаха добра техника при играта с топка и пласиране, но твърде слаба стрелба в противниковата врата.

От своя страна „Локомотив“ противопостави на добрата техника на „Спартак“ устремна игра, борба за първа топка и най-вече воля за победа.

И във втората половина на състезанието „Спартак“ провеждаше нападенията си чрез своя най-добър нападател – лявото крило, но отбраната на „Локомотив“ игра самоотвержено и поради това този състезател не можа да използва своите възможности. Към края на състезанието, вследствие на настъпилото напрежение и нулевия резултат, играта започна да става твърда и съдията Стоянов бе принуден да спира за биене на наказателни удари.

Три минути преди края на срещата при едно успешно устремно нападение на „Локомотив“ левият краен бранител на „Спартак“ грубо фаулира десния краен нападател на „Локомотив“ – 11-метров наказателен удар, който Гешев със силен и отмерен удар превърна в гол. С почването от центъра и размяната на взаимни нападения, съдията обяви края на състезанието при резултат 1:0 за „Локомотив“.

Характерното за това състезание е, че „Локомотив“ показа устремна игра, борба за първа топка, издържливост и желание за победа. Тази победа на локомотивци е ценна, защото прибави към актива им 2 точки и показа, че отборът е повдигнал значително нивото на своята игра.

Безспорно „Спартак“ показа по-добра индивидуална техника, но трябваше да отстъпи пред устрема и волята за победа на „Локомотив“.

Съдията Стоянов добре се справи с тежката си задача.

В края на състезанието, поради контузване на състезател на „Локомотив“, част от публиката навлезе между състезателите и съдията бе принуден да спира играта. Срещите от първенството на Североизточната „Б“ републиканска група са били винаги нервни, а състезателите приказват твърда или груба игра. Това дава отражение сред зрителите и някои от по-запалените стават причина за прекъсване на състезанието, което може да доведе до опорочаването му, а не веднъж се е обръщало внимание, че трябва най-после да се ликвидира тази хулиганщина. Това безспорно е задача на Окръжния съвет на ДСО – домакин на провежданото състезание.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар