Локомотив (Русе) продължава борбата за Купата на Съветската армия

Локомотив (Русе) – Спартак (Русе) 1:0

В проведената на 6 август футболна среща между отборите на „Локомотив“ и „Спартак“ трябваше да се реши кой ще продължи борбата за извоюване на купата на Съветската армия. Затова и трябваше да се очаква пълно напрежение на силите на състезателите.

Играта започна с безцелно ритане на топката. След това инициативата премина в отбора на „Локомотив“, който чрез своите крила и особено лявото – Гешев, отправяше чести удари във вратата на противника.

Малко след започване на второто полувреме настъпи обрат. Инициативата пое „Спартак“. Нападенията му зачестиха. Асенов и Ламбев все по-често се отзоваваха пред вратата на Иван Янев, но техните удари завършваха безрезултатно.

Тук трябва да се посочи сърцатата игра на десния краен защитник на „Локомотив“ – Пенев, който напълно обезвреди дясното крило на „Спартак“. Резултатът бе открит през второто полувреме от Гешев – „Локомотив“, който чрез самостоятелен пробив премина крайната отбрана на „Спартак“ и прати под плонжа на вратаря Гройс топката в мрежата. Играта стана жива и напрегната. Заредиха се нападения и от двете страни, но те не промениха резултата.

В тая среща от решаващо значение съдията Германов показа крайно лошо ръководство. В решителни моменти той присъждаше обратни грешки на отделни състезатели, с което изостри играта, която накрая стана опасно твърда и груба.


Димитър Илиев

Напишете първия коментар

Напиши коментар