Отличен мач за „Локомотив“

Локомотив (Русе) – Динамо (Сталин) 2:1

На 15 август на стадион „Локомотив“ се състоя футболна среща между отборите на Локомотив (Русе) и Динамо (Сталин, дн. Варна – б.р.) за първенството на Североизточна „Б“ републиканска група.

В тази среща локомотивци показаха една от най-добрите си през сезона игри. Отбраната подхранваше добре своите нападатели, които провеждаха нападения на широк фронт, с чести опити за стрелба в противниковата врата. Състезателите на „Локомотив“, макар че имаха известно териториално надмощие, в последните моменти при завършване на ударите имаха неточна стрелба. Те не всякога водеха борба за първа топка. Добре се прояви в това състезание вратарят на локомотивци Иван Енев, който през второто полувреме парира опасни удари на противникови състезатели.

Отборът на „Динамо“ притежава добра техника. Той даде устремна, с бързи придвижвания към противниковата врата игра, която завършваше с опасни удари във вратата. Това пролича особено през второто полувреме.

Играта започна с нападение на локомотивци, които доведоха в 29-ата минута до отбелязването на първия гол от Иван Стефанов.

Нападателят Иван Стефанов успешно използва недоразумението между вратаря на „Динамо“ и отбраната и в началото на второто полувреме отбеляза втория гол. Това активизира динамовци, които в 65-ата минута отбелязаха почетния си гол.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар