Пред 30-годишнината на ЖФК „Локомотив“

Преди 30 години по инициатива на група ентусиазирани работници от жп работилница и тракция в Русе бе създаден първият работнически спортен клуб на професионален принцип – ЖСК. Изминаха много години на организирана физкултурна дейност сред транспортните работници. За честването на тази годишнина е изграден организационен комитет.

На 28 октомври в Дома на културата организационният комитет ще уреди тържествена юбилейна вече, на която ще бъдат чествани стари физкултурни дейци. Ще бъде изнесена също гимнастическа продукция и естрадно-музикална програма с участието на танцовия колектив на ветераните, който е бил към ЖСК и хора от ЛВЗ „В. Коларов“.

Организиран е юбилеен турнир между физкултурни колективи по футбол, волейбол, тенис на маса и шах. По футбол ще се състезават и ветераните. На 28 октомври от 14:30 часа и 16:00 часа на игрище „Локомотив“ ще се състоят финалните срещи по футбол между колективите и ветераните.

А на 29 октомври от 10:00 часа в Дома на моряка – финални срещи по тенис на маса и шахмат.

На стадиона за спортни игри – по волейбол, а на градския стадион – по лека атлетика, трибой – мъже и жени.

В същия ден на Градския стадион от 16:00 часа ще играят отборите на Локомотив (Пловдив) и Локомотив (Русе). Преди срещата от 14:30 часа ще играят ветераните на Пловдив и Русе.

Това юбилейно физкултурно тържество се очаква с интерес от физкултурниците и транспортните работници.


Христо Неделчев

Напишете първия коментар

Напиши коментар