Речено-сторено

Домакините от „Корабостроител“ удържаха на думата си да постигнат победа и с нея не само спряха устрема на шуменци, но и си разчистиха стари сметки още от членството си във „В“ групата. В един мач, с много достойнства, те стигнаха до успеха по категоричен начин, с много всеотдайност, маневреност и добра комбинативност.

Още в самото начало пролича, че никой от двата отбора не иска да отстъпва, имаше много единоборства, за съжаление понякога и с непозволени средства. В първото полувреме все пак борбата бе равностойна, като домакините създадоха повече голови положения, но не успяха да стигнат до бленувания миг.

След почивката русенци заиграха на още по-високи обороти и успяха да стигнат не само до пълно териториално, но и до игрово превъзходство. Временният водач в класирането „Шумен“ започна да се огъва от непрекъснатите атаки на русенци, в чиито редици особено полезен беше капитанът Румен Монев. Той не само дирижираше играта, но и бе навсякъде по терена. На четири пъти бе на косъм от успеха, но шансът му изневери, а при един от случаите Иван Танков успя да избие топката от голлинията.

Все пак натискът не остана напразен и при една хубава комбинация Мариян Тодоров успя да отбележи победния гол и по този начин да си направи най-добрия подарък за своя 22-ри рожден ден.

След мача бившият футболист на тима на домакините Димитър Христов възкликна, че никога не е виждал русенските корабостроители да играят така силно.

Тодор КАЛЕНДЖИЕВ, в.“Спорт“


КОРАБОСТРОИТЕЛ (Русе) – Шумен 1:0

Голмайстор: 1:0 Мариян Тодоров 73′

КОРАБОСТРОИТЕЛ (Русе): Маринов, Игнатов (46′ – Мустафов), Григоров, Цонев, Гецов, Тодоров, Цочев, Йорданов (69′ – Димитров), Аврамов, Монев, Христов.

Шумен: Мигул, Русев (46′ – Н. Борисов), Чакъров, Димов, Кондов, Шукри, Танков, Венков (69′ – Казаков), Мирославов, Захариев, Шевкет.

Съдии: Ив. Лазаров; С. Тюлкиян, Р. Боев.

Стадион „Локомотив“, Русе – 4 500 зрители.

Напишете първия коментар

Напиши коментар